Μαξίμου: Όλα απ’ την αρχή και… βλέπουμε για εκλογές – Βαρύ το κλίμα στους βουλευτές, απροθυμία στον δημόσιο διάλογο για τα Τέμπη

 Μαξίμου: Όλα απ’ την αρχή και… βλέπουμε για εκλογές – Βαρύ το κλίμα στους βουλευτές, απροθυμία στον δημόσιο διάλογο για τα Τέμπη

Σχεδιάζει από την αρχή την προεκλογική στρατηγική της η κυβέρνηση διότι  μετά  την τραγωδία στα Τέμπη, δεν μπορεί να έχει αντίκτυπο στην κοινή γνώμη το θετικό αφήγημα των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που προέβαλλε το προηγούμενο διάστημα.

Το στίγμα της νέας στρατηγικής το έδωσε ο πρωθυπουργός τόσο κατά την χθεσινή του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και κατά την εισήγηση του στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, όπου έκανε λόγο για «διαχρονικές παθογένειες» και για «προβληματικό κράτος».

Όπως δήλωσε με νόημα χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας “η σύγκρουση με το βαθύ αναχρονιστικό κράτος αποκτά χαρακτηριστικά κατεπείγοντος” και δεσμεύτηκε εκ νέου για την ταχύτατη έρευνα των αιτιών που οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα και στην ασφαλέστερη επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου. 

Αν και το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ παραμένει εξαιρετικά βαρύ, το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε από τους υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο καθώς είναι η επιτακτική και απόλυτη ανάγκη να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις στους πολίτες και παράλληλα να θέσουν στο τραπέζι του διαλόγου τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης απο την πρώτη ημέρα του δυστυχήματος.

  • Μάλιστα, το κυβερνητικό επιτελείο θα επιχειρήσει να δώσει ρεαλιστική υπόσταση στην φράση «όλοι φταίμε» του πρωθυπουργού αναδεικνύοντας λάθη και παραλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο απάντησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στις δηλώσεις του Χρ. Σπίρτζη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μερίδιο ευθύνης για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών χαρακτηρίζοντας την δήλωση του ως μνημείο κυνισμού.

  • Συγκεκριμένα, ο Γ. Οικονόμου  δήλωσε πως ενώ η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανέλαβε ξεκάθαρα την ευθύνη που της αναλογεί για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ο κ. Σπίρτζης, επί 4,5 χρόνια υπουργός Μεταφορών των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε δέκα ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα για να πει πως «εμείς δεν φταίμε σε τίποτα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην «αναθεωρημένη» προεκλογική γαλάζια στρατηγική κεντρικό άξονα θα έχει η οικονομία και τα μέτρα στήριξης των πολιτών που παρείχε η κυβέρνηση.

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού όπου σε μεγάλο βαθμό θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα της επικαιρότητας και θα στρέψουν για λίγο το ενδιαφέρον των πολιτών από την τραγωδία στα Τέμπη. Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη αναδεικνύοντας όσα έχει πράξει η κυβέρνηση σε αυτό τον τομέα τα τελευταία 3,5 χρόνια.  

  • Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο θα επιχειρήσει να εντάξει στη νέα προεκλογική στρατηγική του νέους καθώς η νεολαία βίωσε εντονότερα το σοκ της τραγωδίας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως η νέα γενιά ψηφοφόρων «βράζει» και αυτό αποτυπώνεται από την δυναμική τους παρουσία σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Έτσι, αναζητούν τρόπους για να κατευνάσουν μέχρι τις κάλπες το νεανικό κύμα οργής

Σχετικά Άρθρα