Τσαβούσογλου σε Έλληνα πρέσβη: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την βοήθεια σας

 Τσαβούσογλου σε Έλληνα πρέσβη: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την βοήθεια σας

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα κάλεσε σε γεύμα τους πρέσβεις των ‘27’ για να τους ευχαριστήσει για τη βοήθεια των χωρών στους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία πριν από ένα μήνα.

Μίλησε σε όλους τους πρέσβεις ξεχωριστά, αλλά ιδιαίτερα με τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα ήταν ακόμη πιο εγκάρδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα που αντέδρασε τόσο συναισθηματικά κι έσπευσε πρώτη να βοηθήσει με ομάδες διάσωσης και με ανθρωπιστικό υλικό την Τουρκία.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και «για την επίσκεψη του φίλου μου Νίκου Δένδια στην Αντιόχεια» όπως είπε.

«Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ αυτό», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε αντίστοιχα και τα συλλυπητήρια για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Κώστα Φραγκογιάννη στις 20-22 Μαρτίου. «Περιμένουμε και τον κ. Κώστα Φραγκογιάννη για να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε επίσης τους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ για τις ανάγκες που αντιμετωπίζει ακόμη η Τουρκία και αφορούν κυρίως στέγασης.

Ανέφερε ότι υπάρχει ακόμη ανάγκη για σκηνές και containers/τροχόσπιτα για τη στέγαση των σεισμοπαθών.