Η LIBE συναντήθηκε με Ράμμο και Μενουδάκο για τις υποκλοπές – Άρνηση κυβερνητικών στελεχών για συνάντηση

 Η LIBE συναντήθηκε με Ράμμο και Μενουδάκο για τις υποκλοπές – Άρνηση κυβερνητικών στελεχών για συνάντηση

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο και την νομικό και μέλος της ΑΔΑΕ Αικατερίνη Παπανικολάου, είχαν οι ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE).

Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) βρίσκονται στην Αθήνα από χτες (6/3), προκειμένου να εξετάσουν θέματα και καταγγελίες που άπτονται στη λειτουργία του Κράτος Δικαίου, τη διαφθορά και την ελευθερία του Τύπου. Την προγραμματισμένη από καιρό επίσκεψη της επιτροπής LIBE σαμποτάρει εδώ και μέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρόσχημα την τραγωδία στα Τέμπη.

  • Υπενθυμίζεται ότι προφανώς με κυβερνητική εντολή ο ένας μετά τον άλλον τα κυβερνητικά στελέχη αρνούνται να συναντηθούν με τους ευρωβουλευτές. Μάλιστα, τελευταία στιγμή ακυρώθηκαν και οι επιβεβαιωμένες συναντήσεις της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και στελεχών της ΕΥΠ.

Μάλιστα, ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, υποστήριξε στο Politico ότι η επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου για τα δικαιώματα και το κράτος Δικαίου δεν θα έπρεπε να επισκέπτεται την Ελλάδα μετά την πρόσφατη σιδηροδρομική τραγωδία, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι κάνουν παρέμβαση στη εσωτερική πολιτική σκηνή.

  • «Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τα θύματα του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειές του και ταυτόχρονα βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την άνοιξη, εκπλήσσει το γεγονός ότι η επιτροπή LIBE επέλεξε να επισκεφθεί την Ελλάδα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ενώ αίσθηση προκάλεσε και η άρνηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου να μην συναντηθεί με την επιτροπή Libe του Ευρωκοινοβουλίου φανερώνοντας μία πρωτοφανή σύνταξη με τις εντολές Μαξίμου όχι μόνο για υποβάθμιση της επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και με τις θεωρίες συνωμοσίες που διατύπωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στην επιστολή του προς το Politico.

  • Χτες Δευτέρα (6/3) ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στην ΕΕ, Αλμπέρτο Αλεμάνο, χαρακτήρισε λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) να χαρακτηρίσουν «παρέμβαση» την επίσκεψη της επιτροπής LIBE στην Ελλάδα.

«Η επίσκεψη της επιτροπής LIBE στην Ελλάδα αποτελεί μέρος της δημοκρατικής λειτουργίας της ΕΕ. Σφάλλουν Μητσοτάκης και ΕΛΚ κατατάσσοντάς την επίσκεψη ως “παρέμβαση», επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αλμπέρτο Αλεμάνο.

Επισημαίνεται ότι στην Ελλάδα βρίσκονται τα μέλη της LIBE Σόφι Ιν’τ Βελντ (Renew Europe) καισυμμετέχουν οι Κώστας Αρβανίτης (Αριστερά), Καταρίνα Μπάρλεϊ (Σοσιαλιστές), Γκουεντόλιν Ντέλμπος – Κόρφιλντ (Πράσινοι), Πατρίσια Σανιόν (ID).

Σχετικά Άρθρα