Τραγωδία στα Τέμπη: Επεισόδια στον Λευκό Πύργο μεταξύ ΜΑΤ και ΚΚΕ – Γιγαντοπανό για το ”έγκλημα”

 Τραγωδία στα Τέμπη: Επεισόδια στον Λευκό Πύργο μεταξύ ΜΑΤ και ΚΚΕ – Γιγαντοπανό για το ”έγκλημα”

Η ένταση ξεκίνησε όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να πάρουν τα στοιχεία αυτών που ήταν μέσα στον Λευκό Πύργο και είχαν αναρτήσει πανό για τα Τέμπη. Επεισόδια σημειώθηκαν στον Λευκό Πύργο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών του ΚΚΕ που νωρίτερα είχαν αναρτήσει γιγαντοπανό για «το έγκλημα» στα Τέμπη.

Η ένταση ξεκίνησε όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να πάρουν τα στοιχεία αυτών που ήταν μέσα στον Λευκό Πύργο και είχαν αναρτήσει το πανό – μεταξύ αυτών και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής. Όταν αρνήθηκαν, οι αστυνομικοί απώθησαν βίαια τους διαδηλωτές και έκαναν χρήση χημικών. Στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ για έναν διαδηλωτή που καταγγέλλει πως χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού κατά τη συμπλοκή.

Μάλιστα, για λίγη ώρα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής με άλλους διαδηλωτές ήταν μέσα στον Λευκό Πύργο και οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν στην είσοδο και δεν τους άφηναν να βγουν.

Γιγαντοπανό για το έγκλημα στα Τέμπη

Νωρίτερα, στο πλαίσιο συγκέντρωσης του ΚΚΕ, αναρτήθηκε στον Λευκό Πύργο γιγαντοπανό με σύνθημα: «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί». Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ κάνει μια συμβολική ενέργεια καταγγελίας του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη. Η αστυνομία είναι εδώ με απειλές και εκφοβισμούς για ένα πανό που εκφράζει όλη την πόλη. Είναι ώρα φωνής και αγώνα για να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι και να γίνει πράξη το “ποτέ πια”».

Σχετικά Άρθρα