Τουρκία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από τον νέο σεισμό

 Τουρκία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από τον νέο σεισμό

Συνεχίζονται οι ισχυροί μετασεισμοί στην Τουρκία, που αν και μικρότερου μεγέθους, εξακολουθούν να προκαλούν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και καταστροφές σε κτίρια.

Μάλιστα, σήμερα, Καθαρά Δευτέρα (27/2), σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (Afad), ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν δεκάδες, σύμφωνα με την υπηρεσία καταστροφών της κυβέρνησης, ενώ το δημοσιογραφικό δίκτυο Al Arabiya ανεβάζει τον τραγικό απολογισμό σε τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Ακόμα κατέρρευσαν πολλά κτίρια που είχαν υποστεί ζημιές και πλέον είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στις νέες δονήσεις.

«Ένας πολίτης έχασε τη ζωή του. Περίπου 69 τραυματίστηκαν», δήλωσε σε τηλεοπτικά σχόλια ο Γιούνους Σεζέρ, πρόεδρος της υπηρεσίας καταστροφών Afad. «Κτίρια κατέρρευσαν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν σπεύσει επιτόπου», ανακοίνωσε η Afad στο Twitter. Ο δήμαρχος της πόλης Yesilyurt, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, δήλωσε επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk ότι κτίρια έχουν καταρρεύσει και ότι διεξάγονται έρευνες για τυχόν θύματα. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12.04 τοπική ώρα (11:04, ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την Afad.

Η επαρχία της Μαλάτια επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, που σκότωσε 44.374 ανθρώπους στην Τουρκία, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. Ο σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών, κατέστρεψε 170.000 κτίρια σε 11 τουρκικές επαρχίες και έπληξε και τη γειτονική Συρία. Από τις 6 Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί περί τις 10.000 μετασεισμικές δονήσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με την Afad.

Σχετικά Άρθρα