Νέος σεισμός στην Τουρκία

 Νέος σεισμός στην Τουρκία

Ταρακουνήθηκε ξανά η Τουρκία καθώς το πρωί της Δευτέρας (27/02) σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 133 χλμ ΒΔ της Σανλιούρφα και 8 χλμ ΝΔ της Μαλάτια, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 2 χιλιόμετρα.

Η Τουρκία βιώνει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της, καθώς οι νεκροί από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στις 6 Φεβρουαρίου ξεπέρασαν τους 44.374, όπως δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD), στον νεότερο απολογισμό θυμάτων από την καταστροφή.

Οι ισχυροί σεισμοί έπληξαν 10 επαρχίες στην νότια Τουρκία και περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί.

Ο Γιούνος Σεζέρ, επικεφαλής AFAD, δήλωσε ότι οι εργασίες έρευνας και διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου 21.000 κτίρια, προσθέτοντας: “Είμαστε τώρα πλήρως επικεντρωμένοι στην αφαίρεση των συντριμμιών”.

Τουλάχιστον 9.900 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί από τους δύο μεγάλους σεισμούς, δήλωσε.

Την ίδια στιγμή η λαϊκή δυσαρέσκεια για τον Ερντογάν και τους κυβερνητικούς χειρισμούς έχει γιγαντωθεί, κάτι που αποτυπώθηκε σαββατιάτικο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με την Κόνιασπορ για το τουρκικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όπου σχεδόν 50.000 φίλοι της Φενέρμπαχτσε αξίωσαν με σύνθημα την παραίτηση της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα