Καταιγιστικές εξελίξεις με γνωστό παρουσιαστή: Δέσμευση περιουσίας από την Αρχή για ξέπλυμα χρήματος – Η ανάρτησή του – Σκληρή δήλωση ΣΥΡΙΖΑ – Γεωργιάδης: Εγκρίθηκαν δύο εκατ. δεν εκταμιεύθηκαν

 Καταιγιστικές εξελίξεις με γνωστό παρουσιαστή: Δέσμευση περιουσίας από την Αρχή για ξέπλυμα χρήματος – Η ανάρτησή του – Σκληρή δήλωση ΣΥΡΙΖΑ – Γεωργιάδης: Εγκρίθηκαν δύο εκατ. δεν εκταμιεύθηκαν

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες με γνωστό παρουσιαστή και τηλεοπτικό παραγωγό καθώς ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα παράνομου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης φέρεται να διέταξε Γενική δέσμευση σε κινητή και ακίνητη περιουσία. «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαβάλει εμένα και τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζόμενους…», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο Νίκος Κοκλώνης ενώ το θέμα παίρνει και πολιτική διάσταση με τη σκληρή δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και την ανακοίνωση του Υπ. Ανάπτυξης.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες η δέσμευση παντός περιουσιακού στοιχείου, κινητή και ακίνητη περιουσία καθώς και τραπεζικοί λογαριασμοί, σε βάρος του παρουσιαστή διατάχθηκε καθώς προέκυψε ότι χρωστά στο Δημόσιο , από φόρους και άλλες εισφορές συνολικό ποσό 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Με εντολή του κ. Βουρλιώτη τα στοιχεία της έρευνας που έχουν εντοπιστεί διαβιβάζονται ήδη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία και να αποφασίσουν για τις ποινικές ενέργειες που θα προβούν.

Στο πόρισμα που αποστέλλει στους οικονομικούς Εισαγγελείς η Αρχή, φαίνεται να γίνεται αναφορά σε “ενδείξεις για την τέλεση από μέρους του ιδίου αλλά και  συνεργατών του αξιόποινων πράξεων όπως απάτηφοροδιαφυγήξέπλυμα βρόμικου χρήματος αλλά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης‘.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η αρχή θεωρεί τον εν λόγω παρουσιαστή ως διευθύνοντα της οργάνωσης, η δράση της οποίας φέρεται να προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο η οποία φαίνεται να προσδιορίζεται σε περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν αποτελούν μόνο μη καταβληθέντες φόρους εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία κλπ, αλλά και ποσά που φέρεται να έλαβε από κρατικές ενισχύσεις, καθώς και από επιστροφές ΦΠΑ.

Ο παρουσιαστής παρουσιάζει πολυσχιδή δράση, ενώ και στο παρελθόν είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες χωρίς καλή κατάληξη σε μερικές από αυτές κυρίως για όσους -για κακή τους τύχη- υπήρξαν πελάτες του.

Τι απαντά ο ίδιος

Ο Νίκος Κοκλώνης απάντησε μέσα από ανάρτησή του στο Instagram σε δημοσίευμα που τον εμπλέκει στην υπόθεση που ερευνά η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαβάλει εμένα και τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζόμενους…», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ο παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης τονίζει επίσης: «Θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύουν η αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιούν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».

Δείτε την ανάρτηση του γνωστού παρουσιαστή:

Κοκλωνης, Νικος Κοκλωνης, ξεπλυμα χρηματος, υποθεση Κοκλωνη, απατη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Χαρίτσης τομεάρχης ανάπτυξης και επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στο twitter σχολιάζει ότι το «αναπτυξιακό θαύμα της κυβέρνησης» περιλαμβάνει από «Πάτσηδες» έως «κρατικά χρηματοδοτούμενες τηλεπερσόνες».

Εκλογές τώρα. Δικαιοσύνη παντού», κατέληξε στο μήνυμά του.

«Το αναπτυξιακό θαύμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει ευρεία γκάμα: από «Πάτσηδες» διαχειριστές κόκκινων δανείων μέχρι κρατικά χρηματοδοτούμενες τηλεπερσόνες που βαρύνονται με οφειλές 22 εκατομμυρίων ευρώ. Ένας κόσμος διαπλοκής και εξαπάτησης. Εκλογές τώρα. Δικαιοσύνη παντού».

Απαντώντας σε δημοσιεύματα αναφορικά με την εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε υπόθεση σχετικά με την εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του Νίκου Κοκλώνη, διευκρινίζονται τα εξής:

«Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 83271/ΥΠΕ/7/00465/Π/Ν.4399/2016/30-08-2022 απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε ́ κύκλος), επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «BARKINGWELL PROGRESS MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που αναφέρεται στην «ίδρυση μονάδας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών» στο 40,2 χλμ Αττικής Οδού, του Δήμου Παιανίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 9.935.712,09  ευρώ. 

H κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου σε περίπτωση υλοποίησης του έργου θα ανέλθει σε 2.086.499,54 €. Η καταβολή της δηλαδή εξαρτάται όπως είναι καθολικά γνωστό από την υλοποίηση της επένδυσης».

«Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, ούτε αίτημα για έλεγχο επί της υλοποίησης, συνεπώς δεν δύναται να λάβει χώρα καμία εκταμίευση ποσού ενίσχυσης.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η τεκμηρίωση της δυνατότητας χρηματοδότησης επενδυτικού έργου που έχει υπαχθεί στον ν. 4399/2016 δεν αποτελούσε προϋπόθεση για την υπαγωγή, το οποίο αποτελούσε αδυναμία του προηγούμενου νόμου που διορθώθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο 4887/2022.

Επομένως, η εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09  ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09  και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα.

Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση», αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Σχετικά Άρθρα