Βουλή/Τέμπη: Στην ολομέλεια το τελικό πόρισμα- Οι εξελίξεις που αλλάζουν τα δεδομένα

 Βουλή/Τέμπη: Στην ολομέλεια το τελικό πόρισμα- Οι εξελίξεις που αλλάζουν τα δεδομένα

Με δύο ανοικτά «μέτωπα» οδεύει η ΝΔ στο δρόμο των Ευρωεκλογών. Το πρώτο καυτό μέτωπο αφορά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και το δεύτερο αφορά το ζήτημα των διαρροών προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών. Και τα δύο ζητήματα λαμβάνουν ευρωπαϊκές διαστάσεις.  Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς ανεβάζουν «στροφές» στις κομματικές μηχανές καθώς απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες μέχρι την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου. 

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο προσδοκούσαν στη στήριξη των ομογενών επειδή η κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα τους για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία μέσω της επιστολικής ψήφου.

  • Ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις με την διαρροή των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσων είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω της επιστολικής ψήφου «θόλωσε» το εγχείρημα της κυβέρνησης.

Για αυτό, ο πρωθυπουργός ετοιμάζει μεγάλη περιοδεία στον Καναδά και την Αμερική με στόχο να πείσει τους Έλληνες ομογενείς να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ως τα τέλη Απριλίου ώστε να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παραστεί στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25η Μαρτίου στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με την ομογένεια. 

Όμως και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών λαμβάνει πλέον «ευρωπαικές διαστάσεις». Χθες η Μαρία Καρυστιανού μιλώντας στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου έκανε λόγω για συγκάλυψη και για μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και κάκιστους χειρισμούς που προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών.

  • «Η διαδικασία της διερεύνησης στην Ελλάδα εξελίσσεται με τρόπο που πλέον μας βεβαιώνει ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει, για άλλη μια φορά», δήλωσε η ίδια. Υπενθυμίζουμε ότι και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διαπίστωσε παραλήψεις σε σχέση με τη σύμβαση 717, παράνομες πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται αιτιωδώς με το δυστύχημα. 

Την Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής θα συγκληθεί για να συζητήσει το πόρισμα της ΝΔ από την εξεταστική επιτροπή. Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι θυελλώδης καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταλογίζουν πρακτικές συγκάλυψης στην κυβέρνηση.

Την περασμένη Παρασκευή έφθασε στην Βουλή η μήνυση προς τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Όπως υποστήριξε χθες η Μαρία Καρυστιανού «η κυβέρνηση μέσω της Βουλής παρέχει στον αρμόδιο τότε Υπουργό και ΝΥΝ βουλευτή πλήρη ασυλία».


Σχετικά Άρθρα