Βρετανία: Δελτίο σε λαχανικά και τρόφιμα σε δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ

 Βρετανία: Δελτίο σε λαχανικά και τρόφιμα σε δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ

Ανώτατο όριο αγορών για φρούτα και λαχανικά όρισαν την Τρίτη δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, την ώρα που στη χώρα γίνεται λόγος για ελλείψεις σε σειρά βασικών ειδών διατροφής.

Οι αλυσίδες Asda και Morrisons επέβαλαν περιορισμούς στις ντομάτες, τις πιπεριές, τα αγγούρια, το μαρούλι, τις έτοιμες σαλάτες, τα μπρόκολα, τα κουνουπίδια και το ράσμπερι.

Στη μεν Asda οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν μέχρι τρία τεμάχια από κάθε προϊόν και στα Morrisons από δύο τεμάχια.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της Asda οι περιορισμοί είναι προσωρινοί, αλλά είναι απαραίτητοι γιατί παρατηρούνται δυσκολίες «στη προμήθεια μερικών προϊόντων που παράγονται στη νότια Ισπανία και στη βόρεια Αφρική».

Από την πλευρά της η Κοινοπραξία Βρετανών Πωλητών Λιανικής εξήγησε ότι οι κακές καιρικές συνθήκες σε χώρες όπως η Ισπανία και το Μαρόκο, με καταρρακτώδεις βροχές, χιόνι και χαλάζι, κατέστρεψαν την παραγωγή.

Η Βρετανία είναι, σε κάθε περίπτωση, εξαρτημένη από τις εισαγωγές για είδη όπως οι ντομάτες, καθώς το 95% της ποσότητας που καταναλώνεται από τον Δεκέμβριο ως το Μάρτιο είναι εισαγωγής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Εθνική Ένωση Αγροτών που τονίζει ότι θα υπάρξουν ελλείψεις και στην εγχώρια παραγωγή λόγω του υψηλού κόστους της ενέργειας.

Σχετικά Άρθρα