Πλεύρης: “Με σόκαρε ο ναζιστικός χαιρετισμός του πατέρα μου”

 Πλεύρης: “Με σόκαρε ο ναζιστικός χαιρετισμός του πατέρα μου”

Για τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, παρουσία της Μάγδας Φύσσα, μίλησε ο Θάνος Πλεύρης, εκφράζοντας για άλλη μία φορά την έντονη δυσαρέσκειά του.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι η εικόνα αυτή τον σόκαρε, ωστόσο δεν παύει να εκτιμά και να αγαπά, ως γιος, τον πατέρα του για αυτά που του έχει δώσει.

Ο Θάνος Πλεύρης παραδέχθηκε ως λάθος την υπεράσπιση του πατέρα του για το βιβλίο για την άρνηση του Ολοκαυτώματος, ενώ το ίδιο έκανε και σε ό,τι αφορά στη δήλωσή του για τους νεκρούς στο Αιγαίο, που είχε κάνει το 2011 ως βουλευτής του ΛΑΟΣ.

«Ο πατέρας μου έχει μία ιδεολογία που δεν έχει κρύψει ποτέ. Η πράξη που έκανε έγινε παρουσία μίας γυναίκας που ο γιος της δολοφονήθηκε από κάποιον Ναζί. Η εικόνα αυτή με σόκαρε. Οι σχέσεις μας σε διαπροσωπικό επίπεδο με τον πατέρα μου μπορούν να επηρεαστούν από τις πολιτικές σχέσεις; Προσπαθώ όχι. Δεν είναι πάντα εύκολο», είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Mega και συνέχισε: «Τον πατέρα μου τον αγαπώ και τον εκτιμώ. Υπάρχει πεδίο να με κρίνει κάποιος, δεν χρειάζεται να με κρίνει λόγω του πατέρα μου. Προσπαθώ τα πολιτικά θέματα να μην επηρεάζουν τις διαπροσωπικές μου σχέσεις».

Για την υπεράσπισή του δίκη του πατέρα του για το βιβλίο για την άρνηση του Ολοκαυτώματος, είπε: «Ο τρόπος που τον υπερασπίστηκα στη δίκη για το βιβλίο του για την άρνηση του Ολοκαυτώματος ήταν ένα από τα πράγματα που θεωρώ λανθασμένα. Υπερασπίστηκε ένας γιος τον πατέρα του, όμως έχω αποδεχθεί ότι ο τρόπος με τον οποίο υπερασπίστηκα πρόσβαλε τα άτομα που έχουν διωχθεί από τον ναζισμό, τους 6 εκατ. νεκρούς του Ολοκαυτώματος. Δεν έπρεπε να έχει γίνει», ενώ τέλος για τη δήλωσή του για τους νεκρούς στο Αιγαίο, είπε: «Πριν από περίπου 10 χρόνια είχα πει ότι θα πρέπει η φύλαξη των συνόρων να γίνεται με τέτοιον τρόπο που θα πρέπει να αποδεχόμαστε ότι μπορεί να υπάρχουν και νεκροί. Αυτό είναι αντίθετο με τις έννοιες ανθρωπισμού που με χαρακτηρίζουν».

«Από την περιπέτεια υγείας που είχα περάσει μου είχε μείνει η εικόνα ότι μπορεί να πέθαινα και τα παιδιά μου να μην θυμούνται πατέρα. Πρέπει να βρεθεί χρόνος για την οικογένεια και τα παιδιά, δεν υπάρχει δικαιολογία. Με την περιπέτεια της υγείας μου είχα 80% πιθανότητες να πεθάνω και 20% για να ζήσω. Η περιπέτεια της υγείας μου με άλλαξε και σε θέματα αντίληψής και ιδεολογίας», δήλωσε.

Σχετικά Άρθρα