Στόλτενμπεργκ: “Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια” – “Τραγωδία αν κερδίσει ο Πούτιν”

 Στόλτενμπεργκ: “Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια” – “Τραγωδία αν κερδίσει ο Πούτιν”

Το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για μια μακρά αντιπαράθεση με τη Ρωσία, τόνισε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ σε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο προειδοποίησε πως ο πρόεδρος Πούτιν δεν δείχνει καμία επιθυμία για ειρήνη στην Ουκρανία.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι μακροπρόθεσμα, μπορεί να διαρκέσει για πολλά, πολλά χρόνια», προειδοποίησε.

«Ο πρόεδρος Πούτιν θέλει μια διαφορετική Ευρώπη, μια Ευρώπη όπου αυτός μπορεί να ελέγχει τους γείτονές του, όπου αυτός μπορεί να αποφασίζει τι μπορούν να κάνουν οι χώρες», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, μια εβδομάδα πριν από την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Έπειτα από ένα χρόνο μαχών με δεκάδες χιλιάδες θύματα και στις δύο πλευρές, το ΝΑΤΟ εκφράζει φόβους για μια νέα ρωσική επίθεση.

Τα 30 κράτη μέλη της Συμμαχίας παραμένουν πιο αποφασισμένα από ποτέ να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα βγει στο τέλος νικήτρια, τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και για να της παράσχουμε όπλα, πυρομαχικά και την υποστήριξη που χρειάζεται», είπε.

«Αν ο πρόεδρος Πούτιν κερδίσει στην Ουκρανία, θα είναι μια τραγωδία για τους Ουκρανούς. Αλλά θα είναι επίσης επικίνδυνο για όλους εμάς, επειδή αυτός και άλλοι αυταρχικοί ηγέτες θα πειστούν ότι όταν χρησιμοποιούν στρατιωτική δύναμη, μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα