Ξενογιαννακοπούλου: Στον εμπαιγμό του κ. Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι θα δώσουν την ισχυρή απάντησή τους στις εκλογές

 Ξενογιαννακοπούλου: Στον εμπαιγμό του κ. Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι θα δώσουν την ισχυρή απάντησή τους στις εκλογές

Για «εμπαιγμό» των συνταξιούχων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει λόγο η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Ο κ. Μητσοτάκης τάζει στους συνταξιούχους για μια ακόμα φορά λαγούς με πετραχήλια. Αφού επί τριάμιση χρόνια τους εξαπάτησε, τώρα προεκλογικά ανακοίνωσε ένα εφάπαξ μικρό επίδομα, που έχει ήδη φάει η ακρίβεια», σχολιάζει.

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου αναφέρει ειδικότερα ότι «οι συνταξιούχοι εξαιτίας των επιλογών τής κυβέρνησης Μητσοτάκη με την κατάργηση της 13ης σύνταξης και την περικοπή των αναδρομικών έχουν χάσει πάνω από 7 δις. ευρώ, καθώς και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης». Σημειώνει πως «το μη μόνιμο επίδομα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες των συνταξιούχων από τις κυβερνητικές πολιτικές και είναι πλήρως αναντίστοιχο με τις πραγματικές ανάγκες τους» και πως «οι μόνες αυξήσεις που είδαν οι συνταξιούχοι φέτος οφείλονται στον νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2017».

Τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για τη «μόνιμη αποκατάσταση όλων των αδικιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και συγκεκριμένα: «Για την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, την επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις, τη μόνιμη αποκατάσταση της αδικίας της προσωπικής διαφοράς, την αύξηση του αφορολόγητου για τους συνταξιούχους στα 10.000 ευρώ και την κατάργηση του ΤΕΚΑ- του κεφαλαιοποιητικού συστήματος που έχει παραδώσει την Επικουρική Ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα». 

«Στον εμπαιγμό του κ. Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι θα δώσουν την ισχυρή απάντησή τους στις εκλογές», τονίζει καταληκτικά.

Σχετικά Άρθρα