Τουρκία: Καρέ καρέ η στιγμή που νοσοκόμα σώζει άρρωστο παιδάκι

 Τουρκία: Καρέ καρέ η στιγμή που νοσοκόμα σώζει άρρωστο παιδάκι

Τον γύρο των social media κάνει ακόμα ένα βίντεο από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε Τουρκία και Συρία, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (06.02.2023). 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο από την στιγμή που ο φονικός σεισμός «χτυπά» την Τουρκία. Και αυτό γιατί φαίνεται πως ακόμα και σε μια τέτοια κατάσταση, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που καταφέρνουν να μείνουν ψύχραιμοι και να σκεφτούν και όσους γύρω τους μπορεί να κινδυνεύουν να χρειάζονται την βοήθειά τους. 

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca μοιράστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter τη θυσία μιας νοσοκόμας, που εργαζόταν στο νοσοκομείο İnayet Topçuoğlu, την ώρα του φονικού Εγκέλαδου. Οι κάμερες κατέγραψαν τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητο να σωθεί, αλλά και τη νοσοκόμα να πηγαίνει στο τμήμα που νοσηλεύονται παιδιά να παίρνει αγκαλιά ένα παιδάκι. 

Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται η νοσοκόμα να κατευθύνει τους υπόλοιπους εργαζόμενους να πάρουν και τα άλλα παιδάκια και να βγουν έξω, Τα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο την δείχνουν να φεύγει σώα από το νοσοκομείο με το παιδί στην αγκαλιά.

Ο υπουργός έγραψε στο Twitter: «Οι φίλοι μας στο νοσοκομείο Gaziantep İnayet Topçuoğlu έσωσαν τα άρρωστα παιδιά μας με το κόστος της ζωής τους κατά τη διάρκεια του σεισμού. Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα και σε άλλα νοσοκομεία».

Σχετικά Άρθρα