Σάλος στην Τουρκία: Φιλοκυβερνητικός ρεπόρτερ κρύβει το μικρόφωνο για να μην ακουστούν διαμαρτυρίες κατά Ερντογάν (vid)

 Σάλος στην Τουρκία: Φιλοκυβερνητικός ρεπόρτερ κρύβει το μικρόφωνο για να μην ακουστούν διαμαρτυρίες κατά Ερντογάν (vid)

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στα τουρκικά social media από την κίνηση ενός δημοσιογράφου να αποτρέψει έναν άνδρα να ακουστεί ζωντανά σε τηλεοπτική σύνδεση την ώρα που παραπονιόταν πως λόγω του σεισμού δεν έχει ρεύμα επί έξι μέρες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος Sertaç Murat Koç μετέδιδε το ρεπορτάζ του για τον τηλεοπτικό σταθμό TV100 από την πόλι Αντιγιαμάν στην ανατολική Τουρκία η οποία χτυπήθηκε από τους θηριώδεις σεισμούς που άφησαν πίσω τους πάνω από 28.000 νεκρούς. Εκείνη την ώρα, ένας άνδρας εμφανίζεται διαμαρτυρόμενος για όλα όσα βιώνει λέγοντας πως «δεν έχουμε ρεύμα έξι μέρες, δεν έχουμε σκηνές».

Της σκηνής αυτής ακολουθεί η κίνηση του δημοσιογράφου να κρύψει το μικρόφωνο του για να μην ακουστούν οι διαμαρτυρίες ζητώντας από τον πολίτη να φύγει από το πλάνο.

Δείτε το βίντεο:

https://twitter.com/yirmiucderece/status/1624686559961264129

Το περιστατικό αυτό έχει γίνει viral μέσα σε λίγη ώρα με τους Τούρκους χρήστες του Twitter να καταφέρονται εναντίον του δημοσιογράφου αλλά και του καναλιού το οποίο αμέσως μετά το περιστατικό λέγεται πως διέκοψε τη σύνδεση έτσι ώστε να μην ακουστούν άσχημα λόγια για την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε μερικές από τις αντιδράσεις:

«Sertac Murat Koc. Ας το γράψουμε εδώ για να μην ξεχαστεί. Ντροπή και σε σένα»

«Sertac Murat Koc Ντροπή σου σήμερα, ελπίζω να θερίσεις ό,τι σπείρεις για μένα αύριο»

«Sertac Murat Koc. Πόσα χρήματα παίρνετε το μήνα; Για πόσα χρήματα μπορείς να κάνεις αυτό το αίσχος;»