Τουρκία: Ανασύρθηκαν ζωντανοί έξι άνθρωποι – Ξέπασαν σε κλάματα οι διασώστες (vid)

 Τουρκία: Ανασύρθηκαν ζωντανοί έξι άνθρωποι – Ξέπασαν σε κλάματα οι διασώστες (vid)

Εξαμελής οικογένεια διασώθηκε από τα συντρίμμια μιας 5ώροφης πολυκατοικίας στην περιοχή Iskenderun, η οποία καταστράφηκε από τους σεισμούς. Στρατιώτες, αστυνομικοί και διασώστες συμμετείχαν στην προσπάθεια απεγκλωβισμού. Οι διασώστες ξέσπασαν σε κλάματα καθώς οι άνθρωποι ήταν εγκλωβισμένοι στα ερείπια πάνω από 102 ώρες από τον φονικό σεισμό.

Όταν εντόπισαν θόρυβο κάτω από τα συντρίμμια, άρχισε η επιχείρηση, εκτιμώντας ότι 8 μέλη δύο οικογενειών που ζουν το ένα απέναντι από το άλλο στον πρώτο όροφο του διαμερίσματος βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Έπειτα από δύσκολες προσπάθειες, οι ομάδες έσωσαν το ζευγάρι Yasemin και Kadir Oktay και τα παιδιά τους Arda (15 ετών), Zilan (22 ετών), Helin (24 ετών) και Dilan Oktay (19 ετών) 102 ώρες μετά τον σεισμό. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα.

Χατάι σεισμός
Φωτογραφία: Murat Şengül – Anadolu

Μετά την επιχείρηση διάσωσης, οι διασώστες και οι συγγενείς αγκαλιάστηκαν μεταξύ τους.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να σωθεί το ζευγάρι Raziye και Hacı Murat Kılınç, που έμεναν στο απέναντι διαμέρισμα της οικογένειας Oktay.

  • Το θαύμα έγινε και για την 17χρονη Τουρκάλα Γκιουσλούμ Γεσίλκαγια. Τα συνεργεία διάσωσης την εντόπισαν με μια από τις ειδικές κάμερες που τρυπώνουν μέσα στα συντρίμμια και φτάνουν σε μεγάλα βάθη.

Οι διασώστες έδωσαν αληθινή μάχη με τα συντρίμμια από τον σεισμό και τον χρόνο για να προσεγγίσουν την 17χρονη και να την σώσουν.

Έσκαψαν λαγούμια σαν να ήταν σε ορυχείο. Της μιλούσαν, προσπαθούσαν να την τονώσουν ψυχολογικά. Να την κάνουν να μην τα παρατήσει. Και δεν τα παράτησε. Όπως δεν τα παράτησαν και τα συνεργεία.

Σχετικά Άρθρα