Νέα προειδοποίηση Μαρουσάκη: Χιονοπτώσεις στην Αττική μέχρι το πρωί της Τρίτης

 Νέα προειδοποίηση Μαρουσάκη: Χιονοπτώσεις στην Αττική μέχρι το πρωί της Τρίτης

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από το πρωί της Δευτέρας μεγάλος όγκος χιονόπτωσης εντοπίζεται στα βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής με πυκνές χιονοπτώσεις ενώ επηρεάζεται και το νοτιότερο κομμάτι της Βοιωτίας, φτάνει μέχρι τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, οι χιονοπτώσεις θα έχουν μετατόπιση προς τα ανατολικά και μέχρι στις 12 το μεσημέρι το κύμα θα σαρώσει ολόκληρο τον νομό από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιορίζονται προς την Εύβοια ωστόσο από το απόγευμα και το βράδυ το κύμα θα έρθει και πάλι προς τα δυτικά για να σαρώσει την περιοχή της Αττικής μέσα στη νύχτα και μέχρι αύριο το πρωί.

Σήμερα, η κακοκαιρία εντοπίζεται στα βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα περιορίζονται προς την Εύβοια.

Όμως, ο μετεωρολόγος του OPEN προειδοποιεί ότι από το απόγευμα και τη νύχτα, ένα νέο κύμα θα σαρώσει την Αττική μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσκάκη θα έχουμε πολύ κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα κρατήσουν όλη την εβδομάδα.

Ολόκληρη η ανάρτηση Μαρουσάκη:

ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ – ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που πήραμε πριν λίγο για το νομό Αττικής δείχνουν ότι θα κορυφωθεί αυτή η χιονοκαιρία μέσα στις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που σε συνδυασμό με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα οδηγούν και σε αξιόλογες χιονοστρώσεις τοπικά μεγάλου πάχους.

Μεγάλη προσοχή από όλες και όλους!

Λίγο μετά τις 7:30 το πρωί χτύπησε εκ νέου το 112 το οποίο καλούσε σε αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις στην Αττική κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Σχετικά Άρθρα