Σοϊλού στον πρέσβη των ΗΠΑ: “Πάρε τα βρώμικα χέρια σου από την Τουρκία”

 Σοϊλού στον πρέσβη των ΗΠΑ: “Πάρε τα βρώμικα χέρια σου από την Τουρκία”

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού προχώρησε σε πολύ σκληρές δηλώσεις σχετικά με το κλείσιμο των προξενείων ορισμένων χωρών.

Ο Τούρκος υπουργός έβαλε κατά του Αμερικανού πρέσβη με πολύ σκληρά λόγια: «Το λέω στον Αμερικανό πρέσβη από εδώ. Ξέρω ποιους δημοσιογράφους έχετε βάλει να γράφουν. Πάρτε τα βρώμικα χέρια σας από την Τουρκία»

«Λέω ξεκάθαρα, πάρτε τα βρώμικα χέρια σας από την Τουρκία. Ξέρω σαφώς τι έχετε κάνει, τι βήματα έχετε κάνει, πώς θέλετε να μπλέξετε την Τουρκία», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στο προσωρινό κλείσιμο προξενείων 9 χωρών στην Κωνσταντινούπολη, για λόγους ασφάλειας, προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή του.

Η Δύση πλουτίζει σε βάρος της Ανατολής
Ο Σοϊλού μίλησε για το θέμα στη συνάντηση των περιφερειακών διευθυντών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης στην Αττάλεια, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική Hurrriyet.

Ο Tούρκος αξιωματούχος επεσήμανε το μεταναστευτικό ζήτημα ως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της ανθρωπότητας και της ασφάλειας του 21ου αιώνα, κατηγόρησε τη Δύση ότι πλουτίζει φτωχοποιώντας την Ανατολή και κλέβοντας όλα τα πλούτη της. Αναφέροντας ότι το θέμα δεν είναι μόνο η Συρία, ο υπουργός είπε:

«Στην πραγματικότητα, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και η Αφρική αποτελούν σήμερα μια πηγή. Το 1970, ο αριθμός των διεθνών μεταναστών στον κόσμο ήταν 84 εκατομμύρια και αντιστοιχούσε στο 2,3% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το 2020, ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τα 280 εκατομμύρια και αποτελεί το 3,6% του παγκόσμιου πληθυσμού. Στο τέλος του 2021, ο αριθμός των αναγκαστικά εκτοπισμένων ήταν 89,3 εκατομμύρια. Στις αρχές του 2022 ξεκίνησε ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας, ενώ μέχρι τα μέσα του έτους ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί σε 103 εκατομμύρια. Στην πραγματικότητα, δεν βιώνουμε κάτι καινούργιο. Η μετανάστευση δεν έχει αλλάξει ποτέ», είπε.

Σχετικά Άρθρα