Ο Πούτιν συνδέει την μάχη του Στάλινγκραντ με την Ουκρανία – “Πάλι μας απειλούν γερμανικά τανκς”

 Ο Πούτιν συνδέει την μάχη του Στάλινγκραντ με την Ουκρανία – “Πάλι μας απειλούν γερμανικά τανκς”

«Τανκς και φασισμός ξανά στο κατώφλι μας». Αυτά ήταν τα λόγια του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ομιλία του για την 80η επέτειο της νίκης της Ρωσίας στη μάχη του Στάλινγκραντ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Δεν ήταν απλώς η μάχη για μια πόλη, αλλά για το μέλλον της χώρας», πρόσθεσε. Στη συνέχεια, ο Ρώσος Πρόεδρος εξήρε την απίστευτη δύναμη των κατοίκων του Βόλγκογκραντ (γνωστό ως Στάλινγκραντ μέχρι το 1961), κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Είναι ηθικό καθήκον μας να θυμόμαστε τη μεγάλη θυσία κατά τη μάχη του Στάλινγκραντ. Ειδικά όταν η ναζιστική ιδεολογία επανεμφανίζεται, ενώ η Ρωσία αντέχει στη δυτική επιθετικότητα.

Για άλλη μια φορά η χώρα απειλείται από γερμανικά τανκς. Όμως η κληρονομιά, οι αξίες και η παράδοση διακρίνουν τη Ρωσία», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος αφού επαίνεσε το πνεύμα του σοβιετικού στρατού, που νίκησε τις γερμανικές δυνάμεις των Ναζί στο Στάλινγκραντ πριν από 80 χρόνια, δήλωσε ότι η Ρωσία θα νικήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία, για την οποία θεωρεί ότι κυριαρχείται από μια νέα ενσάρκωση του ναζισμού.

Ο Πούτιν επέκρινε δε τη Γερμανία, για την απόφασή της να παραδώσει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. «Ξανά και ξανά πρέπει να αποκρούσουμε την επιθετικότητα της Δύσης», επεσήμανε.

Τόνισε μάλιστα, ξανά, ότι είναι έτοιμος να αξιοποιήσει ολόκληρο το οπλοστάσιο της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει και πυρηνικά όπλα.

Σχετικά Άρθρα