Τσίπρας: “Δημοκρατία ή Μητσοτάκης” – Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας και της εκτροπής δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα

 Τσίπρας: “Δημοκρατία ή Μητσοτάκης” – Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας και της εκτροπής δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα

Ισχυρό μήνυμα για πολιτική αλλαγή με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστειλε από το ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο του Περιστερίου ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως το δίλημμα των εκλογών είναι «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης». «Όλοι πια γνωρίζουμε ότι το δίλημμα πια που θέτουμε στον ελληνικό λαό Δημοκρατία ή Εκτροπή στην πράξη και στην κάλπη είναι Δημοκρατία ή Μητσοτάκης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που όμως είπε είναι «ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας, των ανισοτήτων και της εκτροπής» τονίζοντας πως «δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα».

Σε μία από τις αρκετές αναφορές στο σκάνδαλο των υποκλοπών ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «με εργαλείο ανήθικα μέσα επιβάλλουν ανήθικη πολιτική για την πιο μεγάλη αναδιανομή εισοδήματος».

Με αιχμές για την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης που δεν απαντά στα προβλήματα και τις προκλήσεις της εποχής μας ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ενίσχυση της μεσαίας τάξης και την ανάγκασε να ζει με κουπόνια» και δεσμεύτηκε πως «ο εφιάλτης τελειώνει και η Δικαιοσύνη θα γίνει ξανά κανόνας».

Ζητώντας καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «θα επιβάλει τον σχηματισμό ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε την ανάγκη για αποκατάσταση της Δημοκρατίας καθώς όπως εξήγησε: «Χωρίς δημοκρατία και χωρίς Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και ευημερία».

«Έχουμε σχέδιο, θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε πράξη», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε πως «θέλουμε η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει να εκπροσωπεί όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας κι όχι τους επαγγελματίες της εξουσίας».

Μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας στον λαό

«Σήμερα από το Περιστέρι στέλνουμε μήνυμα νίκης και της αλλαγής. Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται γιατί έχει βαθιές ρίζες και κανείς δεν μπορεί να την υπονομεύσει». Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε από το Περιστέρι την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας

«Το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης» τόνισε ακόμα ο κ. Τσίπρας σε μία έμμεση αναφορά στην υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών.

«Ο λαός καλείται να δώσει την απάντηση Δημοκρατία ή εκτροπή» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «θα απαντήσει ο ελληνικός λαός στην κάλπη όπως το Σύνταγμα μας ορίζει».

«Η δικαιοσύνη θα ξαναγίνει κανόνας», δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε πως «Μαζί θα βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα, τον ζόφο και την παρακμή. Τα τελευταία 3,5 χρόνια είναι πάρα πολλά αυτά που έχουν δει τα μάτια μας».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμα πως από σήμερα «μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε στη Βουλή στον ίδιο τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως «ρουσφέτι και κομματισμός συνοδεύουν κάθε κυβερνητική πράξη».

«Είδαμε τη Δημοκρατία να κακοποιείται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Τις υποκλοπές να ρυπαίνουν τη δημόσια ζωή. Την ΕΥΠ να γίνεται ΚΥΠ. Καθεστωτική Υπηρεσία Πληροφοριών.Στην υπηρεσία των σχεδίων του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Τσίπρας, Ομιλία, Περιστέρι

«Είδαμε ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια να εμπλέκεται σε παίγνια εκβιασμών τύπου μαφίας με την παρακολούθηση ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων», συμπλήρωσε.

Τόνισε ακόμα πως όλα αυτά τα είδαμε γιατί έχουμε απέναντί μας ένα «επικίνδυνο καθεστώς».

«Είδαμε ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια να εμπλέκεται σε παίγνια εκβιασμών τύπου μαφίας με την παρακολούθηση ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων», ανέφερε ακόμα.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν χρησιμοποίησε τις παρακρατικές μεθόδους από λάθος ή από αστοχία. Ήταν σχέδιο και μέθοδος διακυβέρνησης. Διότι οι άθλιες πολιτικές απαιτούν και άθλια μέσα για να επιβληθούν. Με εργαλείο τα πιο ανήθικα μέσα θέλησαν να επιβάλουν μία ανήθικη πολιτική», ανέφερε.

«Τα καθεστώτα όμως πέφτουν από τον λαό. Και όταν πέφτουν, πέφτουν με πάταγο. Και έχει έρθει η ώρα. Έχει έρθει η ώρα. Γι’αυτό και πλέον εμείς στον λαό και μόνο στον λαό απευθυνόμαστε. Στους εργαζόμενους, στους νέους, στους μικρομεσαίους, στους αγρότες, στους ελεύθερους επαγγελματίες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τσιπρας, Περιστέρι, Ομιλία

«Στις εκλογές, όποτε και αν στηθούν οι κάλπες η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να το πω καλύτερα, η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι αυτή που θα επιβάλει την επόμενη ημέρα το σχηματισμό ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης με στόχο την αποκατάσταση του κράτους δικαίου αλλά και της κοινωνικής συνοχής», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Η νίκη και μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής είναι αυτή που θα φέρει την πολιτική αλλαγή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Επί των ημερών μας η ΕΥΠ παρακολουθούσε την Greek Mafia, επί των ημερών Μητσοτάκη διοικείται από την Greek Mafia»

Τσίπρας, Ομιλία, Περιστέρι

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε πως «υποσχέθηκε την επενδυτική βαθμίδα και απέδειξε ότι Μητσοτάκης και επενδυτικά βαθμίδα είναι έννοιες ασύμβατες. Γιατί η οικονομική πολιτική του μπορεί να παράγει πράγματι κάποια κέρδη για λίγους και ισχυρούς αλλά δεν μπορεί να παράξει οικονομική σταθερότητα και προοπτική».

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ανισότητας, της ακρίβειας και της εκτροπής. Επαναλαμβάνω πως καμία οικονομική σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς δημοκρατία και δικαιοσύνη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε ακόμα για δικαιοσύνη στην Εργασία. Όπως είπε: «Αυτό σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ από τον πρώτο χρόνο. Αύξηση των μισθών όλων των δημόσιων υπαλλήλων κατά 10% από τον πρώτο χρόνο. Θέσπιση μηχανισμού ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό σημαίνει ξεπάγωμα των τριετιών. Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Επανίδρυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Αφήνοντας νέες αιχμές ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Επί των ημερών μας η ΕΥΠ παρακολουθούσε την Greek Mafia, επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη διοικείται από την Greek Mafia».

Τσιπρας, Περιστέρι, Ομιλία

«Δεν πρόκειται περί ανατροπής. Είμαστε ήδη μπροστά. Είμαστε ήδη μπροστά στην ανάληψη της μεγάλης δημοκρατικής ευθύνης. Είμαστε ήδη μπροστά στη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σε μία ιστορική Νίκη. Γιατί η δημοκρατία στην πατρίδα μας έχει βαθιές ρίζες. Γιατί η δημοκρατία για άλλη μία φορά θα νικήσει το σκοτάδι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα