Ανδρουλάκης: “Ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή” – “Δεν είμαι σαν τους Μητσοτάκη-Τσίπρα”

 Ανδρουλάκης: “Ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή” – “Δεν είμαι σαν τους Μητσοτάκη-Τσίπρα”

«Η ψυχή μας είναι εδώ» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Ανδρουλάκη που καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος που γέμισαν σήμερα την αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Caravel.

«Έχουμε ένα βαθύ πατριωτικό χρέος απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην παρακμή και τον ευτελισμό των θεσμών», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Να φέρουμε μία μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές» είπε προς όλα τα μέλη του κόμματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο δίνει αγώνα για να ανακόψει την πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης με συνεχείς επιθέσεις».

Έλεγαν ότι καθυστερούμε να ανακοινώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας ενώ σήμερα, είμαστε το πρώτο κόμμα που τα ανακοινώνει, είπε με νόημα.

«Δεν πρόκειται αυτή η Παράταξη να κάνει καμία διαπραγμάτευση με εκείνους στο παρασκήνιο. Η πολιτική μας αυτονομία, είναι η μεγάλη μας δύναμη. Δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε τα χατίρια τους» συμπλήρωσε αιχμηρά.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην συζήτηση στην Βουλή (σ.σ. για την πρόταση μομφής) έκανε λόγο για χυδαιότητες και τοξικότητα. «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ήταν αγκαλιασμένοι» σχολίασε.

«Σήμερα ξεκινάμε με δυναμισμό έναν αγώνα για την δικαιοσύνη»

Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή μίας νέας εποχής, επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Αυτό το κόμμα το έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου για να δώσει αξιοπρέπεια στους Έλληνες πολίτες» συνέχισε.

«Ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη προσπάθησαν να μας πείσουν ότι όλα ήταν νόμιμα. Για εβδομάδες με καλούσαν να ενημερωθώ για τις υποκλοπές ενώ υποστήριζαν ότι δεν ήξεραν τίποτα. Και ενώ ο φάκελος είχε καταστραφεί» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο παντοδύναμος πρωθυπουργός γίνεται ξαφνικά ένας ανεύθυνος άρχοντας. Δεν ξέρει… αλλά δεν κάνει και το παραμικρό. Άρα κυβερνά τον τόπο αυτό; Όπως είπε και ο ιδρυτής της ΝΔ…» είπε επίσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν προστάτεψαν μόνο τον ανιψιό του πρωθυπουργού αλλά και τους επιχειρηματίες που σχετίζονται με αυτό το σκάνδαλο» σημείωσε ακόμη.

Έχει αναρωτηθεί ο κ. Τσίπρας σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα συνέβαιναν αυτά και η κυβέρνηση αντί να χάνει δυνάμεις να τις διατηρεί, συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτοξεύοντας τα «βέλη του» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Επιχείρησαν να ελέγξουν τους αμούς της εξουσίας» τόνισε σχετικά.

«Mας ρωτάνε από τα κανάλια αν κρατάμε ίσες αποστάσεις. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις. Βρισκόμαστε σε δύο διαφορετικές όχθες. Από την μία είναι η όχθη της ευθύνης και από την άλλη η όχθη της εξουσίας των επισυνδέσεων και της συγκάλυψης. Στη δική μας όχθη είναι η διαύγεια».

Αναφορά έκανε και στην στάση των πρώην προέδρων του κόμματος, του Γιώργου Παπανδρέου, του Βαγγέλη Βενιζέλου και της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

«Μένουμε Ευρώπη, για εμάς σημαίνει ότι είμαστε στον πυρήνα των ευρωπαϊκών αξιών, είπε σχετικά με την εκδήλωση που προκάλεσε πολλά σχόλια.

Όπως ανέφερε: «Έχουμε χρέος να δώσουμε στους ευάλωτους πολίτες ελπίδα αξιοπρέπειας. Τα τελευταία επιδόματα της κυβέρνησης έχουν το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη. Εμείς δεν εξαγοράζουμε την ψήφο των Ελλήνων».

«Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές καλούμαστε να κερδίσουμε την μάχη του μέλλοντος (…). Η ΝΔ με τις πολιτικές της κάνει την πράσινη μετάβαση ένα επιχειρηματικό παιχνίδι. Εμείς μπαίνουμε εμπόδιο!».

Σύμφωνα με τον ίδιο η έκφραση του πρωθυπουργού «σόσιαλΑΝΕΛ» δείχνει το πολιτικό του ανάστημα απέναντι στην Παράταξη που κράτησε όρθια την χώρα, μέσα στο ευρώ, όταν ο ίδιος ήταν αντιμνημόνιο.

Μάλιστα, έκανε αναφορά «στην πρώτη φορά Αριστερά» που ήταν όπως είπε με το ΠΑΣΟΚ το 1981 αλλά και στο «παιδί» της Παράταξης, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Προτεραιότητά του όπως υποστήριξε, είναι η ανασύνταξη του ΕΣΥ αλλά και του Εκπαιδευτικού συστήματος.

«Προτεραιότητά μας είναι ένα κράτος διαφάνειας. Με εμένα θα έχουμε διαφάνεια. Εγώ δεν είμαι σαν τον κ. Τσίπρα και τον κολλητό του ούτε σαν τον κ. Μητσοτάκη και τον ανιψιό του».

«Από την πρώτη Κυριακή ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ» επανέλαβε. «Δεσμεύομαι ότι αν μου δώσουν ισχυρή εντολή οι Έλληνες θα τους το ανταποδώσουμε με αξιοπρέπεια. Χωρίς παζάρια εξουσίας για κάποιες υπουργικές θέσεις».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε «το μόνο που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία είναι οι καρέκλες».

«Έχουμε χρέος να προσδώσουμε σε αυτό τον αγώνα το όραμα της νέας ελπίδας (..). Θα οικοδομήσουμε ένα προοδευτικό σπίτι όλοι μαζί. Ενωμένοι με πίστη στον αγώνα μας. Μη περιμένετε τίποτα από τα ισχυρά συμφέροντα της χώρας. Δεν περιμένω τίποτα από όλους αυτούς. Δεν θέλω καμία δέσμευση. Περιμένω όμως πολλά από τους απλούς πολίτες. Πάρτε την Δημοκρατική Παράταξη στα χέρια σας!» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχετικά Άρθρα