Δίκη Χρυσής Αυγής: Καυγάς Λαγού με τη συνήγορο του Κασιδιάρη – “Ο ανόητος, θα μας πει ανόητους”

 Δίκη Χρυσής Αυγής: Καυγάς Λαγού με τη συνήγορο του Κασιδιάρη – “Ο ανόητος, θα μας πει ανόητους”

Με την κατάθεση του Αστυνομικού της ΔΙΑΣ Ανδρέα Μπιάγκη συνεχίστηκε η δίκη για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων του ευρωβουλευτή στο μάρτυρα, υπήρξε ένταση και ανταλλαγή υβριστικών χαρακτηρισμών μεταξύ του καταδικασμένου με την συνήγορο του Ηλία Κασιδιάρη.

Αφορμή για το επεισόδια ήταν παρατήρηση της συνηγόρου προς τον Γιάννη Λαγό, ότι εξακολουθεί να ρωτά τον μάρτυρα για κάτι που έχει ήδη απαντήσει ο αστυνομικός. Ο Λαγός αμέσως ανέβασε τους τόνους και σε λίγα δευτερόλεπτα τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η συνήγορος άρχισαν να φωνάζουν ο ένας στον άλλον με το δικαστήριο να αποχωρεί από την Έδρα μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση.

Οι ερωτήσεις του Γιάννη Λαγού αφορούσαν την ομάδα που επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα, με τον ερωτώντα να αναφέρει ειρωνικά πως “οι άνθρωποι αυτοί πήγαν να σκοτώσουν τον Φύσσα, που δεν τον ήξερε κανένας με παπάκια;” Ο αστυνομικός , μέλος της ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκε έξω από την καφετέρια και αμέσως μετά στο σημείο της δολοφονίας, επανέλαβε ότι είδε κάποιους από τους συγκεντρωμένους να κρατούν κράνη και να στέκονται δίπλα σε παπάκια.

-Λαγός: Στα παπάκια! Δηλαδή εδώ έχουμε ένα Τάγμα εφόδου με παπάκια, με ρόπαλα που τελικά δεν υπάρχουν, ο Ρουπακιάς έρχεται με το αυτοκίνητο του να σκοτώσουν κάποιον, που δεν τον ξέρει κανένας.. Δηλαδή ο δολοφόνος ο εκπαιδευμένος, έρχεται με το αυτοκίνητο του, το αφήνει , οι άλλοι έρχονται με τα παπάκια να συνδράμουν;

-Αστυνομικός: Σας έχω πει ότι οι 15 –που έφυγαν τρέχοντας από την καφετέρια Κοράλλι– δεν είχαν σχέση με αυτούς τους πέντε -που κύκλωσαν τον Φύσσα- Εκτός αν έχει οργανωθεί τόσο πολύ.

Σε αυτό το σημείο παρενέβη η συνήγορος του καταδικασμένου ως μέλους της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, απευθυνόμενη στον Γιάννη Λαγό: “σας το έχει πει εκατό φορές!” . Η παρατήρηση της συνηγόρου εκνεύρισε τον Λαγό που της απάντησε πως θα ρωτάει όσο θέλει και αναφέροντας της, πως “αρκετά έχεις κάνει εδώ μέσα” την αποκάλεσε “ανόητη”. Η συνήγορος του ανταπέδωσε τον χαρακτηρισμό, συμπληρώνοντας πως “εσύ είσαι κατηγορούμενος και εγώ συνήγορος υπεράσπισης . Σου είπα τέσσερις φορές να μην ρωτάς”.

Και ενώ το δικαστήριο αποχώρησε, ο διαξιφισμός συνεχίστηκε με τον Λαγό να λέει στην συνήγορο “αρκετά σε ανεχτήκαμε” και εκείνη να του φωνάζει “δεν καταλαβαίνεις τίποτα! Θεωρείς πως οι ερωτήσεις που κάνεις είναι σωστές;”. Η συνήγορος εκνευρισμένη ανέφερε δυνατά “ποιος είναι ο κύριος που θα μας πει τι θα πούμε; Ο ανόητος, θα μας πει ανόητους”.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη με την κατάθεση άλλου αστυνομικού.

Σχετικά Άρθρα