Νέα Υόρκη: Τα δελφίνια επέστρεψαν στον ποταμό Μπρονξ μετά από έξι χρόνια (vid)

 Νέα Υόρκη: Τα δελφίνια επέστρεψαν στον ποταμό Μπρονξ μετά από έξι χρόνια (vid)

Αν και εθεάθησαν πρόσφατα στον ποταμό East της πόλης, είναι η πρώτη φορά που τα ζώα έχουν εντοπιστεί στον ποταμό Μπονξ από το 2017. Οι αρχές διατηρούν το ποτάμι γεμάτο με άφθονα ψάρια, τα οποία πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν προσελκύσει τα δελφίνια.

Το Τμήμα Πάρκων και Αναψυχής της πόλης δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter, το οποίο τράβηξε κάποιος που είδε τα δελφίνια. Ωστόσο, η χαρμόσυνη υποδοχή της άφιξης των θηλαστικών ήρθε με μια προειδοποίηση. «Βεβαιωθείτε ότι αισθάνονται άνετα κατά την επίσκεψή τους δίνοντάς τους χώρο και μην τα ενοχλείτε».

Ο ποταμός Μπρονξ ρέει μέσω της ομώνυμης περιοχής, βόρεια του Μανχάταν, και είναι ο μοναδικός ποταμός γλυκού νερού στην αμερικανική μητρόπολη. Η παρουσία των δελφινιών επιβεβαιώθηκε επίσης από την Bronx River Alliance, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εργάζεται για την προστασία και την αποκατάσταση της πλωτής οδού.

«Φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα δελφίνια που κολυμπούν κοντά στο λιμάνι της Νέας Υόρκης!» έγραψε η οργάνωση στα social media. «Δεν είμαστε σίγουροι γιατί, αλλά οι αρχές ερευνούν περαιτέρω την παρουσία τους».

Η ρύπανση και η καταστροφή των οικοτόπων έχουν προκαλέσει μείωση του αριθμού των ρινοδέλφινων, τα οποία βρίσκονται στις ακτές του Ατλαντικού και του Ειρηνικού. Κάποια τραυματίζονται επίσης από δίχτυα και πεθαίνουν.

Κατά συνέπεια, προστατεύονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει του νόμου περί προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών, ο οποίος καθιστά παράνομο το τάισμα ή την παρενόχλησή τους.

Τα δελφίνια είναι ένα από τα πιο έξυπνα ζώα στον πλανήτη. Ο αμερικανικός στρατός τα χρησιμοποιεί για να εντοπίσει υποβρύχιες νάρκες και να αναγνωρίσει το στρατιωτικό προσωπικό του εχθρού.

Σχετικά Άρθρα