Π. Μαρινάκης στο libre: Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί επιστολή Συνταγματολόγων (για Ντογιάκο) με περιεχόμενο που δεν εκφράζει κάποιους από αυτούς

 Π. Μαρινάκης στο libre: Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί επιστολή Συνταγματολόγων (για Ντογιάκο) με περιεχόμενο που δεν εκφράζει κάποιους από αυτούς

«Η προηγούμενη τριετία σημαδεύτηκε από μια σειρά αστάθμητων και απρόβλεπτων κρίσεων. Κανείς δεν ισχυρίζεται πως όλα έγιναν τέλεια. Όχι μόνο παραδεχτήκαμε τα λάθη μας, με πρώτο τον πρόεδρό μας, αλλά τα διορθώσαμε έμπρακτα για να πάμε μπροστά τη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν λένε μεγάλα λόγια», δηλώνει σε συνέντευξή του στο libre ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.

Τονίζει ότι στόχος του κόμματος στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία και προσθέτει ότι αυτό που θα κρίνει την έκβαση των εκλογών θα είναι η απάντηση στο ερώτημα:

«Ποιο είναι το κόμμα που μπορεί να πάει μπροστά τη χώρα;».

Συνέντευξη

-H γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου, η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στον νομικό και πολιτικό κόσμο, μάλλον βλάπτει την κυβέρνηση, καθώς δημιουργεί υπόνοιες για «παρεμβάσεις» και  προσπάθεια ενός νέου ελέγχου του σκανδάλου των υποκλοπών με τη χρήση του predator. Η Δικαιοσύνη δεν θα πρέπει να διευκολύνει το έργο της ΑΔΑΕ; Ποιο είναι το σχόλιο σας;

Δεν είναι στην αρμοδιότητα της Κυβέρνησης να υποδεικνύει ούτε σε έναν εισαγγελικό λειτουργό, πολλώ δε μάλλον στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ούτε στην ΑΔΑΕ τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν.

  • Ο νόμος ο οποίος έχει ψηφιστεί είναι ξεκάθαρος και οριοθετεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο ένα φυσικό πρόσωπο μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με το αν παρακολουθείται ή όχι. Το Σύνταγμα παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στον κοινό νομοθέτη να εξειδικεύσει το πλαίσιο αυτό.

Πρόσφατα, μάλιστα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με ανακοίνωσή της κατέστησε σαφές αυτό που είδαμε όλοι μας: ότι η επιστημονική άποψη ενός λειτουργού της Δικαιοσύνης αποτέλεσε αφορμή για την «εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Είναι λοιπόν, πασιφανής η προσπάθεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει την συγκεκριμένη γνωμοδότηση και μάλιστα μεταχειριζόμενοι μια επιστολή που υπέγραψαν Συνταγματολόγοι, ορισμένοι εκ των οποίων λίγες μέρες μετά με δημόσιες τοποθετήσεις τους είπαν πως το περιεχόμενο της επιστολής δεν τους εξέφραζε.

Είναι φαιδρό, ο αρχηγός ενός κόμματος του οποίου δύο πρώην υπουργοί ελέγχονται από το Ειδικό Δικαστήριο για τις προσπάθειες να ελέγξουν τα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη, να κουνάει το δάχτυλο και να μιλάει για «απειλή στον πυρήνα του κράτους δικαίου».

-Είστε περίπου έναν χρόνο στη θέση του γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ. Πόσο προετοιμασμένη είναι η ΝΔ για τις εκλογές που θα γίνουν σε λίγους μήνες; Τα ψηφοδέλτια στο 100% πότε θα είναι έτοιμα;

Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η τιμή και η ευθύνη να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση μετά την πρόταση του Πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Εδώ και ένα χρόνο με αυτά μου τα καθήκοντα και μαζί με μια ομάδα πολύτιμων συνεργατών, βρισκόμαστε κοντά στους πολίτες, κάνουμε επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Αττική, μιλάμε με εκπροσώπους επιστημονικών συλλόγων, παραγωγικών τομέων, με ανθρώπους από όλο τον κοινωνικό ιστό. Μιλάμε μαζί τους για το έργο της Κυβέρνησης, για τις αγωνίες, τα θέλω τους, για το μέλλον και την πρόοδο της χώρας.

  • Η προεκλογική περίοδος για μας ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2019, το είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Δεν περιμένουμε τις εκλογές για να μιλήσουμε με τους πολίτες, για να βρεθούμε στο πλευρό τους.

Με πρώτο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει μέσα στη θητεία του περισσότερες επισκέψεις από κάθε άλλον προκάτοχό του, και τα μέλη της Κυβέρνησης και οι βουλευτές και όλα τα στελέχη του κόμματος επικοινωνούμε καθημερινά με τους πολίτες για το έργο της Κυβέρνησης.

Το κόμμα βρίσκεται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα και η διαδικασία για την πρόταση υποψηφίων προς τον Πρόεδρό μας, ο οποίος θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

-Που θα κριθούν κατά τη γνώμη σας οι εκλογές; Ακρίβεια, πόλεμος, υποκλοπές και εθνικά θέματα πώς θα επηρεάσουν τους ψηφοφόρους;

Οι εκλογές έχουν ένα καθαρό δίλημμα. Μπροστά ή πίσω. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε πως ακόμα και στις πιο δύσκολες συγκυρίες στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων υλοποιώντας το προεκλογικό της πρόγραμμα. Καταφέραμε να μειώσουμε το δημόσιο χρέος, να βγούμε από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, να μειώσουμε πάνω από 50 φόρους, να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας, μειώνοντας την ανεργία κατά 6%, να επισπεύσουμε το χρόνο απόδοσης των συντάξεων σε μόλις 60 ημέρες, να βελτιώσουμε τη διεθνή εικόνα της χώρας, να θωρακίσουμε τα σύνορά μας, να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό κράτος φιλικό προς τους πολίτες, να κάνουμε 25.000 διορισμούς εκπαιδευτικών και να προχωρήσουμε μεγάλα έργα υποδομής και να προσελκύσουμε μεγάλες επενδύσεις.

Το πρώτιστο ζήτημα που απασχολεί τον καθένα από εμάς, είναι η καθημερινότητα και η οικονομική σταθερότητα. Η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, δημιούργησαν προβλήματα σε όλους μας, όμως η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έβαλε ισχυρά αναχώματα για να τις αντιμετωπίσει. Τα έκτακτα επιδόματα, οι δύο αυξήσεις του κατώτατου μισθού, το καλάθι του νοικοκυριού, οι συνεχείς έλεγχοι στην αγορά, στηρίζουν καθημερινά τους πολίτες.

Αυτό που θα κρίνει την έκβαση των εκλογών θα είναι η απάντηση σε ένα και μόνο ερώτημα:

  • «Ποιο είναι το κόμμα που μπορεί να πάει μπροστά τη χώρα;».
  • Με ποιο κόμμα δηλαδή δεν θα ξεκινήσουμε και πάλι από το μηδέν, με ποιο κόμμα θα συνεχίσουμε να χτίζουμε το μέλλον της χώρας;

Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι με μια ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κάλπη των εθνικών εκλογών -γιατί όσο κι αν κάποιοι φιλοδοξούν και ποντάρουν στη «χαλαρή ψήφο», η κάλπη των εκλογών θα είναι μια- θα κρίνει το μέλλον των επόμενων γενεών και το μέλλον της χώρας.

-Αν γυρίσετε τρία χρόνια πίσω, τι πιστεύετε ότι θα κάνατε ως κόμμα και ως κυβέρνηση διαφορετικά;

Η προηγούμενη τριετία σημαδεύτηκε από μια σειρά αστάθμητων και απρόβλεπτων κρίσεων. Κανείς δεν ισχυρίζεται πως όλα έγιναν τέλεια. Όχι μόνο παραδεχτήκαμε τα λάθη μας, με πρώτο τον πρόεδρό μας, αλλά τα διορθώσαμε έμπρακτα για να πάμε μπροστά τη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν λένε μεγάλα λόγια.

Ξέρουμε ότι ανάλογα με τις δυνατότητες του κράτους και αξιοποιώντας παράλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, κάνοντας προτάσεις προς την ευρωπαϊκή μας οικογένεια οι οποίες έγιναν πραγματικότητα, καταφέραμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια και σε πολλές περιπτώσεις καλύτερα απ’ ότι θα μπορούσαμε να προβλέψουμε.

-Αν όχι ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, τότε τι;

Θα δανειστώ τη φράση που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κομοτηνή: «Αν όχι εμείς, ποιοι;». Ο στόχος μας για τις εκλογές είναι η αυτοδυναμία.

Κι αυτή δεν είναι μια αλαζονική δήλωση, αλλά μια δήλωση που βασίζεται στο έργο της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους τομείς, στις δεσμεύσεις τις οποίες υλοποίησε, στις μεγάλες τομές, στο γεγονός ότι σε κάθε εθνική μάχη στήριξε τους πολίτες.

Αυτοδύναμη ΝΔ είναι μια κυβέρνηση με ευρείες κοινοβουλευτικές και κοινωνικές συναινέσεις, όπως έγιναν την πρώτη μας τετραετία. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει συνεννόηση για το καλό της χώρας, όχι υπό το κράτος προσωπικών στρατηγικών και μικροκομματικών παζαριών.

Σχετικά Άρθρα