Qatargate: Τι απαντά ο Ταραμπέλα μετά τις κατηγορίες Παντσέρι για δωροδοκία 140.000€

 Qatargate: Τι απαντά ο Ταραμπέλα μετά τις κατηγορίες Παντσέρι για δωροδοκία 140.000€

Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα αναφορικά με όσα φέρεται να κατέθεσε στις βελγικές αρχές σχετικά με χρηματισμό του πρώτου, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος του Qatargate.

«Αισθάνομαι ήρεμος, αλλά καταλαβαίνετε ότι σήμερα έχουν περάσει πέντε εβδομάδες από τότε που με ερεύνησαν οι αρχές. Περιμένω να με ακούσουν οι ανακριτές. Περιμένω να με καλέσουν. Και θα μοιραστώ πρώτα με αυτούς ότι έχω να πω για αυτή την έρευνα», δήλωσε ο Βέλγος ευρωβουλευτής στο RTL, μία μέρα μετά την πληροφορία που ήρθε στη δημοσιότητα ότι έλαβε από 120.000 έως 140.000 ευρώ από τον Παντσέρι.

Συγκεκριμένα, χθες, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, δημοσίευσε ότι ο Αντόνιο Παντσέρι ομολόγησε στις βελγικές αρχές, στις 10 Δεκεμβρίου του 2022, ότι «λάδωσε» με 120.000 έως 140.000 ευρώ τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, την περίοδο κατά την οποία, συζητούσαν στην πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) του ευρωκοινοβουλίου, «σχετικά με τη θέση που έπρεπε να ληφθεί για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων που απασχολούνταν στα έργα» για το μουντιάλ του Κατάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ταραμπέλα κληθείς, από τον δημοσιογράφο, να σχολιάσει τους ισχυρισμούς Παντσέρι για μίζα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε μετρητά, αρνούμενος να δώσει ευθεία απάντηση δήλωσε: «Δεν σας μιλάω απευθείας σήμερα γιατί περιμένω πρώτα να μιλήσω στους ανακριτές. Θα μιλήσω αργότερα πολύ πιο ανοιχτά στον Τύπο».

Επιπλέον, ο συνήγορος του Ταραμπέλα, Μαξίμ Τολέρ, χαρακτήρισε ψέματα όσα κατάθεσε ο Παντσέρι αναφέροντας ότι «πρέπει να αμφιβάλλουμε ακόμη περισσότερο για τα λόγια του Παντσέρι επειδή μιλάει με αντάλλαγμα κάτι».

Σχετικά Άρθρα