Qatargate:Έρευνα για απόπειρα δολοφονίας με δηλητηρίαση κατά ερευνητή του σκανδάλου

 Qatargate:Έρευνα για απόπειρα δολοφονίας με δηλητηρίαση κατά ερευνητή του σκανδάλου

Η Εισαγγελία των Βρυξελλών ξεκίνησε έρευνα για «απόπειρα δολοφονίας» σχετικά με πιθανή δηλητηρίαση τριών αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους επικεφαλής ερευνητές του σκανδάλου Qatargate. «Μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει υποβληθεί μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Προς όφελος της έρευνας, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτό το θέμα», είπε η εισαγγελία την Πέμπτη (29/2) στο Politico.

Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία συνέλαβε τους τρεις αξιωματικούς αφού προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση σε ένα μπαρ στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου καταναλώθηκε ποσότητα αλκοόλ και οι αξιωματικοί, τσακώθηκαν με αστυνομικούς, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν διάφορα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Το βράδυ της σύλληψης ένας από τους αξιωματικούς νοσηλεύτηκε λόγω εσωτερικής αιμορραγίας και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιά. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αμφεταμινών, ανέφερε την Πέμπτη το βελγικό μέσο Het Laatste Nieuws.

Ένας αξιωματούχος επιβολής του νόμου, ο οποίος κράτησε την ανωνυμία του, είπε στο Politico ότι η αστυνομία θα δοκιμάσει να πάρει δείγμα μαλλιών, άλλων αξιωματικών για να ελέγξει πιθανά ίχνη του ναρκωτικού.

Ένας από τους εμπλεκόμενους – ένας επικεφαλής επιθεωρητής στην Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς (OCRC) ο οποίος είναι μεταξύ των ερευνητών του Qatargate, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους επιβολής του νόμου – υπέβαλε μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δηλητηρίαση, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Σχετικά Άρθρα