QatarGate: Συνελήφθη στο Μιλάνο η λογίστρια του Παντσέρι- Ομολογία ότι έδινε μίζες στον Ταραμπέλα

 QatarGate: Συνελήφθη στο Μιλάνο η λογίστρια του Παντσέρι- Ομολογία ότι έδινε μίζες στον Ταραμπέλα

Η λογίστρια του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι συνελήφθη από εισαγγελείς στο Μιλάνο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σήμερα από βέλγους εισαγγελείς, στα πλαίσια της έρευνας για το σκάνδαλο του «Qatar Gate».

Σε βάρος της εν λόγω γυναίκας, η οποία ονομάζεται Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων. Τα γραφεία της είχαν ερευνηθεί πρόσφατα στο πλαίσιο της υπόθεσης, στην οποία φέρονται επίσης να εμπλέκονται το Μαρόκο, καθώς και το Κατάρ.

Ο Παντσέρι, ο κύριος ύποπτος για το «Κατάργκεϊτ», συνήψε συμφωνία με τους βέλγους εισαγγελείς στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται γι’ αυτόν ποινή φυλάκισης ενός έτους. Υπέγραψε μια ομολογία με αντάλλαγμα την εν λόγω ποινή φυλάκισης, ένα πρόστιμο και την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων του που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος και υπολογίζεται ότι η αξία τους ανέρχεται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ανακοίνωσαν βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Ο ίδιος συμφώνησε να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνές της.

Η συμφωνία συνήφθη αφού ο δικηγόρος του δήλωσε πως τα πρόσωπα, σε βάρος των οποίων διεξάγονται έρευνες, κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης έως τεσσάρων ετών και μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Παντσέρι είχε δώσει στον επίσης ύποπτο βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα 120.000 ως 140.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα