Ουκρανία: Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών από την πτώση ελικοπτέρου στο Κίεβο (vids)

 Ουκρανία: Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών από την πτώση ελικοπτέρου στο Κίεβο (vids)

Δεκαέξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας και δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, ενώ 22 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μετά την συντριβή ελικοπτέρου το πρωί κοντά στο Κίεβο, στην πόλη Μπρόβαρι.

“Έχουμε πληροφορίες για 16 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά”, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ο υπουργός Εσωτερικών, ο υφυπουργός του και άλλος ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που επέβαιναν στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν επίσης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Νωρίτερα ο περιφερειάρχης του Κιέβου Ολέξι Κουλέμπα είχε δηλώσει ότι ελικόπτερο συνετρίβη κοντά σε νηπιαγωγείο και κτίριο με κατοικίες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, εκτός των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, δέκα παιδιά έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Ασθενοφόρα, αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με τον Κουλέμπα.

Εκπρόσωπος της ουκρανικής αστυνομίας της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας, τον οποίο επικαλέστηκε το δημόσιο δίκτυο Suspilné, δήλωσε επίσης ότι “πυρκαγιά ξέσπασε” την ώρα του δυστυχήματος.

Υπέρ της αποστολής αρμάτων μάχης στο Κίεβο τάχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μισέλ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τάχθηκε σήμερα υπέρ της παροχής αρμάτων μάχης από τη Δύση στην Ουκρανία προκειμένου να καταφέρει να απωθήσει τη ρωσική εισβολή.

“Επί σχεδόν ένα χρόνο η Ρωσία ακολουθεί μια στρατηγική καταστροφής, μια στρατηγική τρομοκρατίας, προσπαθεί να βομβαρδίσει τον ουκρανικό λαό μέχρι να υποταχθεί”, κατήγγειλε ο Μισέλ.

“Αλλά οι Ουκρανοί αντιστέκονται”, υπογράμμισε.

“Εμείς, η ΕΕ, θα εξακολουθήσουμε να τους στηρίζουμε για όσο χρειαστεί. Τώρα είναι η ώρα, έχουν άμεση ανάγκη από περισσότερο εξοπλισμό και προσωπικά τάσσομαι υπέρ της παροχής αρμάτων μάχης στην Ουκρανία”, σημείωσε ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα