Πειραιώς: Ποια στελέχη απαρτίζουν την προεκλογική “τριανδρία” της ΝΔ – Πυρετώδεις προετοιμασίες, “κλειδώνουν” ψηφοδέλτια

 Πειραιώς: Ποια στελέχη απαρτίζουν την προεκλογική “τριανδρία” της ΝΔ – Πυρετώδεις προετοιμασίες, “κλειδώνουν” ψηφοδέλτια

Επι ποδός βρίσκεται το στρατηγείο της Πειραιώς που προετοιμάζεται πυρετωδώς για την εκλογική μάχη. Στην «πρώτη γραμμή» βρίσκεται η «τριανδρία» με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη και «μπαρουτοκαπνισμένο» σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη.

Η «τριανδρία» ορίζει τις λεπτομέρειες για την προεκλγική στρατηγική, τις περιοδείες και ασφαλώς για τα ψηφοδέλτια.

  • Επιπρόσθετα, την «ομάδα» συμπληρώνει ο  πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για οργανωτικά ζητήματα, ο γενικός διευθυντής Νίκο Παπουτσής και ο συντονιστής γενικής διεύθυνσης Γιάννη Παπαγεωργίου.

Ως προς το πρόγραμμα, ενεργό ρόλο έχει ο Χάρης Θεοχάρης μαζί βέβαια με τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Θανάση Κοντογεώργη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στα σκαριά και η δημιουργία μιας νέας γαλάζιας επιτροπής που θα συμβάλει ενεργά στον προεκλογικό αγώνα και θα απαρτίζεται από εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Με βάση τον γαλάζιο σχεδιασμό, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν “κλειδώσει” τα ψηφοδέλτια πλην του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Υπενθυμίζεται ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 2019 περιλαμβάνονταν και δύο ακόμα σημερινοί εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας και η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, καθώς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου.

  • Τα ψηφοδέλτια, καταρτίζονται με βάση τα αποτελέσματα της νέας απογραφής λαμβάνοντας υποψιν όλα τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στον εκλογικό χάρτη.

Με βάση τα νέα στοιχεία και την τελευταία κατανομή εδρών, δύο έδρες κερδίζει η εκλογική Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος Τομέας Αθηνών, καθώς και η Α’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα, από μία έδρα χάνουν οι εκλογικές Περιφέρειες Α’ Αθηνών, Α’ Πειραιώς, Αρτας, Κοζάνης, Μαγνησίας, Σερρών, Φθιώτιδας, Θεσπρωτίας και Καστοριάς. Με βάση τον νέο εκλογικό νόμο, θα εκλεγούν σε αυτές τις εκλογές 15 αντί για 12 βουλευτές Επικρατείας, με τις τρεις έδρες να αφαιρούνται από Α’ Αθηνών, Αχαΐα και Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών. Στον Βόρειο Τομέα κατεβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σχετικά Άρθρα