Μπογδάνος για κηδεία τέως βασιλιά: “Βράζει η βάση της ΝΔ”

 Μπογδάνος για κηδεία τέως βασιλιά: “Βράζει η βάση της ΝΔ”

Τη διαφωνία του με την απόφαση κυβέρνησης και πρωθυπουργού για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εξέφρασε ο ανεξάρτητος πλέον, αλλά εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Δεν είμαι βασιλικός ούτε το κόμμα μου είναι κόμμα βασιλοφρόνων. Το πολιτειακό έχει λήξει αμετάκλητα. Είμαστε υπέρ των θεσμών, τύπων της ευπρέπειας της μεγαλοθυμίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και των κανόνων που δεν ακολουθεί η κυβέρνηση.

Είμαστε απέναντι στη μικροπρέπεια, την ασέβεια και τη φοβικότητα που δείχνει ο πρωθυπουργός έναντι της Αριστεράς. Βεβαίως η κηδεία έπρεπε να γίνει με τιμές αρχηγού κράτους. Έχασε το αξίωμά του από εκλογική διαδικασία. Όταν ένας άρχων χάνει το αξίωμά του στις κάλπες, η ιστορία πρέπει να τον διαγράψει;

Είχε επιλογές ο πρωθυπουργός. Με τιμές αρχηγού κράτους δεν ήθελε; Μπορούσε να το κάνει δημοσία δαπάνη; Δεν ήθελε; Μπορούσε να το κάνει με τιμές ολυμπιονίκη. Αντίθετα, αυτό που έκανε ήταν ότι επέλεξε την κηδεία ιδιώτη, έστειλε χαμηλότερη υπουργό, σχεδόν προσβλητικό για την ελληνική βασιλική οικογένεια, έβγαλε απαγορευτικό στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η βάση της οποίας βράζει αυτές τις μέρες και απαγόρευσε και το λαϊκό προσκύνημα».

Σχετικά Άρθρα