Στρίβειν για Ντογιάκο διά του… νόμου συγκάλυψης

 Στρίβειν για Ντογιάκο διά του… νόμου συγκάλυψης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε για, πολλοστή φορά, να κάνει το μαύρο – άσπρο υποστηρίζοντας ότι «το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες και τον προσανατολισμό όλων των θεσμών της Πολιτείας και παραπέμπει στους νόμους… Οι νόμοι που ψήφισε η ελληνική Πολιτεία ορίζουν ποιος είναι ο τρόπος. Αυτό λέμε από την πρώτη στιγμή. Το Σύνταγμα λέει με σαφήνεια “όπως νόμος ορίζει”. Η Δημοκρατία έχει κανόνες και οι κανόνες της Δημοκρατίας είναι οι νόμοι».

  • Όπως ήταν αναμενόμενο δεν μίλησε συγκεκριμένα για τον νόμο-τερατούργημα για την ΕΥΠ, τον οποίο επικαλέστηκε ο διορισμένος από την κυβέρνηση εισαγγελέας και τον οποίο πέρασε η Νέα Δημοκρατία με στόχο την συγκάλυψη του σκανδάλου, την οποία έσπευσε να διευκολύνει τα μάλα ο κ. Ντογιάκος. 

Αντίθετα, ο κ. Οικονόμου επέμεινε προκλητικά πως «η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και δεν τοποθετείται στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν την υποστηρίζουμε αλά καρτ. Είμαστε με τη Δικαιοσύνη και με τους θεσμούς».

Και σε αυτό το σημείο επιτέθηκε εκ νέου εμμέσως στην αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι «άλλοι αναζητούν ταυτότητα μέσα από την τοξικότητα. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που υιοθετούμε διαδόσεις, ατεκμηρίωτες καταγγελίες, συκοφαντίες ρυπαρών δικτύων. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που αμφισβητούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ή το ρόλο της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Δεν είμαστε αυτοί εμείς που τη Δικαιοσύνη την υποστηρίζουν όταν οι αποφάσεις συμφέρουν μια επιδίωξη και όταν είναι αντίθετη προς την επιδίωξη βγαίνουν να την καταγγέλλουν». 

Αναφερόμενος στον ορυμαγδό αποκαλύψεων και ντοκουμέντων ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επέλεξε να μιλήσει ξανά για «ρυπαρά δίκτυα που αντί οι πληροφορίες, οι ενδείξεις, τα στοιχεία να βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, τα διακινούν -άγνωστο από πού τα παίρνουν, άγνωστο με ποιες συνεννοήσεις, άγνωστο ποια είναι η πραγματική τους διάσταση, ποια η φανταστική- και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, εκθέτοντας πρόσωπα, διαδικασίες, απευθύνοντας κατηγορίες».

Για την αντιμετώπιση της υπόθεσης από το Μαξίμου επανέλαβε ανακριβώς ότι η κυβέρνηση δεν έκρυψε «από την πρώτη στιγμή ότι οποιαδήποτε διάσταση του θέματος αυτού θα πρέπει να φτάσει στην πλήρη αποσαφήνισή του» παρότι στην αρχή δεν αναγνώριζε το σκάνδαλο και στη συνέχεια άλλαξε υπερασπιστικές γραμμές επανειλημμένα, ανάλογα με την πορεία των αποκαλύψεων.

«Η παρότρυνση σε ανυπακοή στους νόμους, οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και σε φορείς της Δικαιοσύνης, οι θεατρινισμοί και οι μεγαλοστομίες, στην ουσία αμφισβητούν τον ίδιο τον πυρήνα της φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Στρώνουν το χαλί σε ακραίες τάσεις, για να δουν και να εκδηλώσουν συμπεριφορές σαν και αυτές που όλοι μας καταδικάζουμε όταν τις βλέπουμε σε άλλες χώρες του κόσμου. Είναι αυτός ο “τραμπισμός αλά γκρέκα” που πολλές φορές προσδιορίζουμε και που είμαι βέβαιος ότι δεν θέλουμε να δούμε και στη  χώρα μας» είπε ο κ. Οικονόμου.