Οικονόμου: Δεν προκύπτει ότι το μπιτόνι περιείχε βενζίνη – Η 16χρονη δεν ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς

 Οικονόμου: Δεν προκύπτει ότι το μπιτόνι περιείχε βενζίνη – Η 16χρονη δεν ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς

“Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στη μεγάλη του πλειοψηφία εκείνη την ημέρα ήταν πετυχημένος” δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου για τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στο Μοναστηράκι με την επίθεση ομάδας νεοναζιστών σε συρμό του μετρό και έναν από αυτούς να ρίχνει βενζίνη από ένα μπετόνι με κίνδυνο να γίνουν παρανάλωμα οι επιβάτες.

«Ξέρω ότι η αστυνομία τους συνέλαβε» ήταν γι΄αυτόν η μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά για το μπιτόνι που κρατούσε ο 27χρονος και φώναζε «Κάψτε τους» είπε ότι περιείχε… υγρά από το αιρκοντίσιον του σταθμού!

«Δεν ξέρω αν ήταν μπιτόνια από βενζίνη. Δεν προκύπτει ότι ήταν μπιτόνια βενζίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες και ενδείξεις ήταν κάποια δοχεία που είχαν κάποια υγρά από το αιρκοντίσιον, θα τα δείξει αυτά η ανάλυση» υποστήριξε ο Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι το υλικό θα σταλεί στο Χημείο του Κράτους. «Εγώ μπορεί να μην ξέρω 100% ότι ήταν νερό, απορώ όμως ποιος ξέρει 100% ότι ήταν βενζίνη ή εύφλεκτο υλικό» πρόσθεσε.

  • «Ανεξαρτήτως αν ήταν εύφλεκτο ή όχι υλικό εγώ δεν στέκομαι εκεί. Δεν μου αρέσουν οι υπερβολές και δεν μου αρέσουν οι εύκολες διαπιστώσεις όταν κανείς δεν έχει πρόσβαση σε στοιχεία» κούνησε μάλιστα το δάχτυλο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στη 16χρονη στο Νέο Ηράκλειο, που έχει καταγγείλει ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Αν και δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη δύο έρευνες, μια εσωτερική της αστυνομίας και μία που διέταξε ο εισαγγελέας, έσπευσε να προκαταλάβει το αποτέλεσμά τους ισχυριζόμενος ότι οι αστυνομικοί «δεν είχαν την παραμικρή επαφή και εμπλοκή στον τραυματισμό της».

  • «Αυτό προκύπτει και από διάφορους άλλους μάρτυρες και από στοιχεία που είχε η δικογραφία και από τα όσα περιέγραψαν οι άντρες της ΕΛΑΣ που είχαν εμπλακεί στο περιστατικό. Καμία εμπλοκή στον τραυματισμό της, ίσα-ίσα φώναξαν το ΕΚΑΒ, ήταν από πάνω της, βοήθησαν στην κατάσταση που βρήκαν» είπε.

Στην παρατήρηση δε των δημοσιογράφων ότι η γιατρός που την περιέθαλψε βαρύτατα τραυματισμένη στο νοσοκομείο είχε κάνει λόγο για γκλομπιές, ο Γιάννης Οικονόμου επαναλάμβανε συνέχεια ότι πρόκειται για την «εκδοχή που έδωσε η κοπέλα».

Πάντως, για να έχει φυλαγμένα και τα νώτα του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έσπευσε να υποστηρίξει ότι «το συγκεκριμένο περιστατικό δεν συνέβη σε μια ειρηνική διαμαρτυρία. Δέχθηκαν επίθεση οι άντρες της αστυνομίας και μάλιστα σκληρή επίθεση. Και όταν πήγαν πάνω από τη 16χρονη για να την περιθάλψουν, σύμφωνα με αυτά που ισχυρίζονται αλλά δεν έχουν αμφισβητηθεί, δέχθηκαν δεύτερη επίθεση από την αντίθετη πλευρά με ξύλα, με καδρόνια, με μπουκάλια».

Σχετικά Άρθρα