Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ… “ανάλογα και με τα αποτελέσματα των εκλογών” – Απέκλεισε με Βελόπουλο

 Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ… “ανάλογα και με τα αποτελέσματα των εκλογών” – Απέκλεισε με Βελόπουλο

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι η άνοιξη με τον Απρίλιο δεν απέχει ώστε να πει κανείς πως είναι πρόωρες εκλογές. «Έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση δύο φάσεων λόγω της απλής αναλογικής» πρόσθεσε ακόμα.

Κληθείς να απαντήσει σε όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ότι «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας σε μια προγραμματική βάση», ξεκαθάρισε:

«Θα επιδιώξουμε μια ισχυρή εντολή με το σύστημα ενισχυμένης αναλογικής. Η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρή πιθανότητα να εξασφαλίσει αυτοδυναμία».

Ερωτηθείς εάν θα συνεργαστεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη ή την Ελληνική Λύση ξεκαθάρισε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με την Ελληνική Λύση και τον κ. Βελόπουλο. Το έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους. Είναι χαοτικές οι διαφορές μας. Δεν μπορείς να συνεργαστείς με κάποιον που βλέπει στην Ανατολή και εσύ στη Δύση». Ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι «το ερώτημα θα απαντηθεί στην ώρα του, ανάλογα και με τα αποτελέσματα των εκλογών».

  • Παράλληλα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιθετικής κίνησης από την Τουρκία στο διάστημα ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές, σημείωσε: «Δεν ετεροκαθοριζόμαστε ως χώρα. Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις ώστε να μας φοβίζει κάτι (…) Η Ελλάδα ωστόσο είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει σε κάθε πρόκληση».

Δεν απέκλεισε, επίσης, το ενδεχόμενο να ζητηθεί συναίνεση των κομμάτων για να παραμείνουν οι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος ως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, αντίστοιχα, σε υπηρεσιακή κυβέρνηση: «Πηγαίνοντας προς τις εκλογές, θα το δούμε», απάντησε.

Με αφορμή ότι η Societe General βλέπει ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στις 21 Απριλίου, και για το αν μπορεί ενδεχομένως αυτό να επηρεάσει την απόφαση του πρωθυπουργού για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ανέφερε:

  • «Μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον, η χώρα είχε μόνο αναβαθμίσεις από όλους τους οίκους και, προσέξτε, όχι κάνοντας περιοριστική πολιτική, αλλά ενισχύοντας την κοινωνία, τους επιχειρηματίες, τους πολίτες κάτι που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την ποιότητα της δουλειάς και την εμπιστοσύνη της χώρας στο εξωτερικό».

Ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς εάν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με το Βρετανικό Μουσείο για τα γλυπτά του Παρθενώνα ως τον Απρίλιο, υπογράμμισε:

  • «Μπορώ να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, βάσει της έκβασης των διαπραγματεύσεων. Θα είναι επιτυχία της χώρας η επιστροφή τους. Έχουμε διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση για τα Γλυπτά». Παράλληλα, επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα μπροστά σε αυτό το θετικό ενδεχόμενο».

Τέλος, ως προς τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δύο περιπτώσεις, της βουλευτού Άννας Ευθυμίου και του Ανδρέα Κουτσούπη, και για το αν επανέρχεται το θέμα του ηθικού πλεονεκτήματος στην ατζέντα, υπογράμμισε, ανάμεσα σε άλλα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας πει τι έκανε στις περιπτώσεις υπουργών του, όπως οι κ.κ. Γεροβασίλη και Φλαμπουράρης».

Σχετικά Άρθρα