Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Στο Μαξίμου οι γιοί του ζήτησαν λαϊκό προσκύνημα και τιμές αρχηγού κράτους – Έντονο παρασκήνιο

 Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Στο Μαξίμου οι γιοί του ζήτησαν λαϊκό προσκύνημα και τιμές αρχηγού κράτους – Έντονο παρασκήνιο

Την πόρτα του Μαξίμου «χτύπησαν» οι γιοί του Κωνσταντίνου Γλυξμπουργκ ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Υγεία».

Σύμφωνα με πληφορορίες οι δυο γιοί του Παύλος και Νικόλας προσπαθούν να διευθετήσουν μία σειρά από νομικές εκκρεμότητες καθώς φαίνεται ότι η κατάσταση του πατέρα τους είναι μη αναστρέψιμη.

Τα κρίσιμα ερωτήματα είναι δύο: Τι τελετή θα πραγματοποιηθεί και που θα ταφεί ο Κωνσταντίνος όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Ως προς το δεύτερο, η απάντηση είναι εύκολη, καθώς και η μητέρα του Φρειδερίκη ετάφη στο Τατόϊ και μάλιστα σε εποχές πολύ πιο φορτισμένες από τη σημερινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, οι δύο γιοί του τέως ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης κυρίως σε σχέση με την τελετή.

Η οικογένεια του Γλύξμπουργκ επιθυμεί η κηδεία να τελεστεί με τιμές αρχηγού κράτους, που σημαίνει να προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα και όλα όσα προβλέπει το συγκεκριμένο τελετουργικό. Επιμένει, μάλιστα, ότι δικαιούνται κηδεία δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους, καθώς υπήρξε αρχηγός του ελληνικού κράτος.

Το Πολίτευμα, ωστόσο, έχει αλλάξει μετά το δημοψήφισμα του 1974, ενώ ο ίδιος ο Κωνσταντίνος δεν διαθέτει ελληνική υπηκοότητα, πέρα από δανέζικο διαβατήριο χρονολογίας του 1983.

Αυτό όπως όλα δείχνουν, αυτά θα είναι και τα επιχειρήματα που θα επικαλεστεί και το Μέγαρο Μαξίμου για να μην αποδεχθεί το αίτημα της οικογένειας του τέως.

Την υπόθεση διαχειρίζεται τόσο ως προς το νομικό όσο και ως προς το πολιτικό της σκέλος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σχετικά Άρθρα