Και η βασιλική οικογένεια στην κηδεία του Κωνσταντίνου – Ποιοι άλλοι θα παραβρεθούν

 Και η βασιλική οικογένεια στην κηδεία του Κωνσταντίνου – Ποιοι άλλοι θα παραβρεθούν

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες για την κηδεία και ταφή του τέως βασιλιά του Κωνσταντίνου, με την οικογένειά του έκπτωτου μονάρχη να επιβλέπει τις εργασίες στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ πέθανε σε ηλικία 82 ετών, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και νοσηλεία ημερών στο «Υγεία». Η κηδεία του θα είναι ιδιωτική και όχι δημοσία δαπάνη, όπως είχε ζητήσει η οικογένεια.

Ποιοι θα παραστούν στην κηδεία

Αν και δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ποιοι γαλαζοαίματοι της Ευρώπης που θα παραστούν στην τελετή, ήδη κυκλοφορούν κάποιες φημολογίες.

Τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται πώς θα εκπροσωπήσει η πριγκίπισσα Άννα, που βρίσκεται ήδη στην Κύπρο, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα βρεθούν στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ή ο βασιλιάς Κάρολος. Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος ήταν ξάδερφος του Καρόλου και νονός του διαδόχου του Βρετανικού θρόνου.

Όσον αφορά στην Ισπανική βασιλική οικογένεια, οι αδελφές του Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και Ειρήνη βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με το Hola, ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια θα παραστούν στην κηδεία.

Μάλιστα, αναμένεται στην Αθήνα και ο εξόριστος βασιλιάς Χουάν Κάρλος αλλά και οι κόρες τους, Έλενα και Κριστίνα.

Από την πλευρά της Δανίας, πιθανόν να ταξιδέψει στην Αθήνα, η βασίλισσα Μαργκρέτε, αδελφή της Άννας Μαρίας. Σε διαφορετική περίπτωση, την οικογένεια θα εκπροσωπήσει ο διάδοχος, Φρέντερικ με την σύζυγό του, πριγκίπισσα Μαίρη.

Τέλος,

Τέλος, αναμένεται στην Αθήνα και ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος.

Σχετικά Άρθρα