Πρόωρες εκλογές: Οι δύο ημερομηνίες που βγάζουν εκτός κάδρου τις πανελλαδικές στη δεύτερη κάλπη

 Πρόωρες εκλογές: Οι δύο ημερομηνίες που βγάζουν εκτός κάδρου τις πανελλαδικές στη δεύτερη κάλπη

Ο πρωθυπουργός “έδειξε” ξεκάθαρα τον Απρίλιο ως μήνα εξελίξεων κατά την επίσκεψη για τις καθιερωμένες ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και στον διάλογο που είχε με το γγ του ΚΚΕ. Εφόσον οι κάλπες στηθούν πριν το Πάσχα και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δεύτερες εκλογές δεν πρέπει να πέσουν πάνω στις προαγωγικές ή πανελλαδικές εξετάσεις, η πιθανότερη ημερομηνία είναι ως εκ τούτου η Κυριακή των Βαϊων, 9 Απριλίου.

Εάν οι πρώτες εκλογές γίνουν μετά το Πάσχα, ως πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η 14η Μαϊου και πάλι με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να στηθούν κάλπες εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.

  • Παρά την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποσυνδέσει την προαναγγελία αύξησης του κατώτατου μισθού από τις εκλογικές εξελίξεις, στη Νέα Δημοκρατία οι περισσότεροι θεωρούν πως αποτελεί μία ακόμη ένδειξη για το χρόνο των εκλογών.

Αναμένεται άλλωστε προτού προκηρυχθούν οι εκλογές να ανακοινωθούν και νέα μέτρα στήριξης, αλλά όχι σε χρονικό διάστημα τέτοιο που να φανούν ως “προεκλογικά τυράκια”.

Εξάλλου η συμφωνία για πλαφόν στο φυσικό αέριο στα 180 ευρώ από τις 15 Φεβρουαρίου, διευκολύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει και σε νέα μέτρα στήριξης.

Ήδη το οικονομικό επιτελείο είχε κρατήσει “καβάτζα” ένα δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και σύμφωνα με πληροφορίες τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει και νέα μέτρα, με το βλέμμα πάντα στις κάλπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Σχετικά Άρθρα