Δίκαιη Σταθερότητα

 Δίκαιη Σταθερότητα

Πρώτο συναίσθημα που επικρατεί στη Χώρα είναι η «Οργή», η οποία ανεβαίνει με επιταχυνόμενους ρυθμούς έχοντας φτάσει το 47%. Αυτό είναι κακό νέο διότι με την οργή πρώτη ο πληθυσμός  γίνεται απρόβλεπτος με αποτέλεσμα το σύστημα να αδυνατεί να ηρεμήσει την κοινωνία.

Την ίδια στιγμή η νέα λέξη που εκπροσωπεί το 2022 – 2023 είναι το «Permacrisis» (Permanent Crisis – Μόνιμη Κρίση) που καταχωρήθηκε ήδη επίσημα στο λεξικό Collins.

Δημήτρης Μαύρος
Γενικός διευθυντής της MRB Hellas

Οι εργαζόμενοι ταυτόχρονα έχουν κάνει είσοδο στο φαινόμενο Quiet Quitting – Αθόρυβη Παραίτηση που σημαίνει «κάνουν τα βασικά τους καθήκοντα στη δουλειά και τίποτα περισσότερο είτε ως ένδειξη διαμαρτυρίας είτε για την βελτίωση της ισορροπίας Εργασίας – Προσωπικής Ζωής.

Τα επεξεργασμένα κεντρικά προβλήματα / Factors των πολιτών συντίθενται στα α)Δεν θέλω να νιώθω παρατημένος στη γωνία 22%, β)Δεν θέλω να νιώθω ότι διαφέρω 27%, γ)Έχουν περάσει από τον φόβο μην νοσήσουν στον φόβο πως θα επιβιώσουν (ακρίβεια) 34,5% και δ)Χρειάζονται έγκαιρη ασπίδα προστασίας από τις κρίσεις 41%. Όλα μαζί δημιουργούν ένα συνολικό πλαίσιο αναγκών 64,5%, που οδηγεί στην «Οργή».

Η θεραπεία στις παραπάνω ανάγκες «πατάει» πάνω σε δύο άξονες. Στον κάθετο άξονα του «Έχω»/Η Πρακτική μου Καθημερινότητα και στον οριζόντιο «Είμαι»/Η Ανθρώπινή μου Υπόσταση.

Οι απαντήσεις / λύσεις στα παραπάνω κεντρικά προβλήματα μία προς μία είναι

  • α)Αξιοπρέπεια 29%,
  • β)Δικαιοσύνη 46%,
  • γ)Αντιμετώπιση της Αισχροκέρδειας 64% και
  • δ)Σταθερότητα 25%.

Όλα μαζί δημιουργούν ένα «αντίσωμα» της τάξης του 71,6% το οποίο με την σειρά του θα μπορούσε να χτίσει το πλαίσιο της «Ελπίδας».

Πιο συγκεκριμένα 1)Οι μεγαλύτερες γυναίκες χρειάζονται – Σταθερότητα, 2)Οι νεαρότερες γυναίκες – Δικαιοσύνη, 3)ΟΙ μεγάλοι άνδρες – Αντιμετώπιση Αισχροκέρδειας κι 4)Τα νεαρότερα άτομα – Αξιοπρέπεια.

Τα δύο μεγάλα κόμματα επίσης έχουν ως αφήγημα τα εξής :

Η μεν ΝΔ τη «Σταθερότητα», ο δε ΣΥΡΙΖΑ τη «Δικαιοσύνη».

Ωστόσο ο κόσμος έχει ως απαύγασμα των αγωνιών του τη «Δίκαιη Σταθερότητα» και όχι το κάθε ένα συστατικό ξεχωριστά . Ποιο από τα δύο κόμματα θα μπορέσει να δώσει το χιαστί συστατικό που του λείπει; Δηλαδή η ΝΔ τη Δικαιοσύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ τη Σταθερότητα.

Σχετικά Άρθρα