Στα δικαστήρια η Καϊλή, κρίνεται αν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση – Η στιγμή που φθάνουν οι δικηγόροι της

 Στα δικαστήρια η Καϊλή, κρίνεται αν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση – Η στιγμή που φθάνουν οι δικηγόροι της

Στο δικαστικό μέγαρο, έξω από την αίθουσα όπου απολογείται η Εύα Καϊλή, έχουν συγκεντρωθεί δημοσιογράφοι από τις Βρυξέλλες, την Ελλάδα αλλά και τις άλλες χώρες ενδιαφέροντος, όπως ακριβώς συνέβη και την περασμένη εβδομάδα όταν μεταφέρθηκαν εκεί για να απολογηθούν οι Τζόρτζι και Παντσέρι.

Όπως και με τους δύο προαναφερθέντες, έτσι και σήμερα με την Εύα Καϊλή δεν αναμένεται να υπάρξουν πλάνα κατά τη μεταφορά της στο δικαστικό μέγαρο.

Η απολογία της αναμένεται να είναι πολύωρη και ακολούθως θα αποφασιστεί η προφυλάκισή της ή όχι.

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος είχε χθες πολύωρη συνάντηση μαζί της, ανέφερε ότι η ευρωβουλευτής είναι προβληματισμένη, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι ασφαλές να κάνει κάποια πρόβλεψη. Νομικά είναι αισιόδοξος, αλλά δήλωσε πως τα πράγματα είναι δύσκολα.

Κατά την άφιξή του στα δικαστήρια στις Βρυξέλλες ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, πολιορκήθηκε από τους δημοσιογράφους. Ωστόσο, ο ίδιος τους είπε στα γαλλικά πως για την ώρα δεν μπορεί να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με την υπόθεση, καθώς η διαδικασία της απολογίας είναι μυστική. Τους ζήτησε να κάνουν υπομονή και ότι δηλώσεις θα γίνουν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο κ. Δημητρακόπουλος περιορίστηκε στις ακόλουθες δηλώσεις. «Είμαι ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή. Τώρα δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση, γιατί, όπως καλά γνωρίζετε, η διαδικασία είναι μυστική. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, παρακαλώ να περιμένετε, θα τα πούμε αμέσως μετά».

Η Εύα Καϊλή αναμένεται να υποστηρίξει ότι είναι αθώα, ότι τα χρήματα τα έφερε ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζόρτζι στο σπίτι, ότι δεν γνώριζε για τις δουλειές του και ότι η ίδια στο Ευρωκοινοβούλιο ακολουθούσε τη γραμμή των ευρωπαϊκών θεσμών.

Αναμένεται να επικαλεστεί και το δύο ετών παιδί της, και οι δύο γονείς του οποίου είναι προφυλακισμένοι αυτή τη στιγμή.

Σχετικά Άρθρα