Καϊλή: Έφοδος στο σπίτι της στο Νέο Ψυχικό παρουσία Βέλγου εισαγγελέα – Κατασχέθηκαν υπολογιστές

 Καϊλή: Έφοδος στο σπίτι της στο Νέο Ψυχικό παρουσία Βέλγου εισαγγελέα – Κατασχέθηκαν υπολογιστές

Έρευνες πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό και στην οικία της αδελφής της, Μαγδαλένας στην Κηφισιά, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Παρών στις έρευνες ήταν και Βέλγος εισαγγελέας, εκτελώντας ευρωπαϊκή εντολή για έρευνα από τις βελγικές δικαστικές αρχές. Ο τελευταίος, σύμφωνα με την «Καθημερινή» ζήτησε από στελέχη της οικονομικής αστυνομίας να πραγματοποιήσουν επιτόπιες έρευνες, κατάσχοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συναφές hardware.

Δεν έχει γίνει γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές αν βρέθηκε κάτι στις έρευνες, με πηγές από το περιβάλλον της Εύας Καϊλή να υποστηρίζουν ότι «απελπίστηκαν που δεν βρήκαν τίποτα στις Βρυξέλλες και αλλού στον κόσμο και ψάχνουν τα σπίτια, άλλη μία φορά “άνθρακας ο θησαυρός».

Ο ένας εκ των συνηγόρων της Καϊλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξέδωσε λίγο αργότερα δελτίο τύπου κάνοντας λόγο για «νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου με επικεφαλής τον κύριο Ραφαέλ Μαλανίνι» με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η έρευνα ήταν «προδήλως αλυσιτελής» και πως το μόνο που κατασχέθηκε ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κόρης της.

«Την Τρίτη 27/6/23 διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες στην οικία της κ Εύας Καϊλή και της αδελφής της από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου με επικεφαλής τον κύριο Ραφαέλ Μαλανίνι. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο, το μόνο αξίας αντικείμενο , που βρέθηκε και κατασχέθηκε ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρήσει κατά την γέννηση της οι μέλλοντες νονοί. Κατά τα λοιπά η αδερφή της κυρίας Καϊλή και ο σύζυγός της έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνα τους καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένου να διερευνηθούν αυτά από τα εργαστήρια των Βρυξελλών.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο γιος του ανακριτή της υποθέσεως συμμετείχε σε εταιρεία με τον γιο βασικής εμπλεκόμενης, Βελγίδας ευρωβουλευτού, δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου νέφη καχυποψίας για την αμεροληψία της ανάκρισης. Θέλω να πιστεύω ότι συμπτωματικά συνέπεσε χρονικά η παρούσα έρευνα στην Αθήνα με τις αποκαλύψεις στο Βέλγιο. Τέλος δημόσια απορώ επτά μήνες έρευνας, που διεξάγεται στο Βέλγιο κατά της κυρίας Καϊλή, δεν απέφερε κανένα κ αποδεικτικό καρπό, ώστε να γίνεται έλεγχος, προδήλως αλυσιτελής, στη Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Την Τρίτη (27/6) οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή ανακοίνωσαν ότι η ίδια πλέον μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στη ζώνη Σένγκεν, μετά από απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπως είχαν αναφέρει σε ανακοίνωση οι συνήγοροι της η προσφυγή έγινε «μεταξύ άλλων για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας καθώς παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega, η οποία διερευνούσε θεσμικά την ύπαρξη παράνομου λογισμικού που παρακολουθούσε τις δραστηριότητες των ευρωβουλευτών και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται ένα μήνα, μετά την απόφαση των βελγικών αρχών για την Εύα Καϊλή να βγάλει το βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης με το οποίο είχε βγει από τη φυλακή όπου κρατούνταν για φερόμενη εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate.

Σχετικά Άρθρα