Qatargate: Ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας για τις έρευνες στην Ελλάδα σε σπίτια της οικογένειας Καϊλή

 Qatargate: Ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας για τις έρευνες στην Ελλάδα σε σπίτια της οικογένειας Καϊλή

Η αρμόδια ανακριτική αρχή που είναι επιφορτισμένη με την έρευνα της υπόθεσης Qatargate οδήγησε σε έξι έρευνες σε σπίτια και γραφεία στην Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα, με στόχο «συγγενικά πρόσωπα» της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Πρόκειται για τις πρώτες έρευνες των ανακριτικών αρχών σε ελληνικό έδαφος, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση αυτή, δήλωσε ο Έρικ Φαν Ντάισε, εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Οι έρευνες είχαν στόχο ιδιωτικές κατοικίες και κεντρικά γραφεία εταιρείας και οι ερευνητές πραγματοποίησαν αρκετές κατασχέσεις “για λόγους ανάλυσης”, πρόσθεσε ο Φαν Ντάισε, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτή την εβδομάδα η Βελγίδα δικαστίνα Ορελί Ντεζαϊφ, η οποία ανέλαβε στα μέσα Ιουνίου την υπόθεση που ερευνούσε μέχρι τότε ο Μισέλ Κλεζ, ταξίδεψε στην Αθήνα συνοδευόμενη από έναν δικαστή της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Οι έρευνες στο σπίτι της Καϊλή

Χθες, όπως έγινε γνωστό, έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό καθώς και στο σπίτι της αδελφής της Μαγδαλένας στην περιοχή της Κηφισιάς πραγματοποίησαν στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας.

Το «παρών» στις έρευνες έδωσε Βέλγος εισαγγελέας, ο οποίος εκτελούσε ευρωπαϊκή εντολή για έρευνα από τις δικαστικές αρχές των Βρυξελλών. Μάλιστα ζήτησε από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιήσουν επιτόπιες έρευνες, προχωρώντας στην κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών και σκληρών δίσκων.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Δεν βρέθηκε τίποτα αξιόμεμπτο

«Την Τρίτη 27/6/23 διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες στην οικία της κ Εύας Καϊλή και της αδελφής της από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου με επικεφαλής τον κύριο Ραφαέλ Μαλανίνι.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο, το μόνο αξίας αντικείμενο, που βρέθηκε και κατασχέθηκε (!!!) ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρήσει κατά την γέννηση της οι μέλλοντες νονοί!! Κατά τα λοιπά η αδερφή της κυρίας Καϊλή και ο σύζυγός της έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνα τους, καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένου να διερευνηθούν αυτά από τα εργαστήρια των Βρυξελλών. Μετά την αποκάλυψη ότι ο γιος του ανακριτή της υποθέσεως συμμετείχε σε εταιρεία με τον γιο βασικής εμπλεκόμενης, Βελγίδας ευρωβουλευτού, δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου νέφη καχυποψίας για την αμεροληψία της ανάκρισης. Θέλω να πιστεύω ότι συμπτωματικά συνέπεσε χρονικά η παρούσα έρευνα στην Αθήνα με τις αποκαλύψεις στο Βέλγιο! Τέλος δημόσια απορώ εφτά μήνες έρευνας, που διεξάγεται στο Βέλγιο κατά της κυρίας Καϊλή, δεν απέφερε κανένα κ αποδεικτικό καρπό, ώστε να γίνεται έλεγχος, προδήλως αλυσιτελής, στη Αθήνα».

Σχετικά Άρθρα