Περισσότερες δίκαιες αποφάσεις στο πεδίο της δικαιοσύνης

 Περισσότερες δίκαιες αποφάσεις στο πεδίο της δικαιοσύνης

Επιλέγω να εστιάσω στο “ελπίδες”, στο τί θα επιθυμούσα να δω να συμβαίνει την καινούρια χρονιά, καθώς τα διλήμματα και οι συγκρούσεις είναι τα δύο στοιχεία, που, λίγο πολύ σε όλους μας, παίζουν ντάμπλ τημ πάνω στην ελπίδα “για να μην ακουμπήσει μπάλα”.

Σε κοινωνικό επίπεδο, ελπίζω να δω τους διαπροσωπικούς δεσμούς να ισχυροποιούνται.

Να μην καταπίνουμε αμάσητο ό,τι σερβίρουν τα media, να διαμορφώνουμε γνώμη συγκρίνοντας πηγές και να μην μετατρεπόμαστε σε αγράμματους, νοσηρά αυτάρεσκους συνομωσιολόγους.

Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου
Mαχόμενος Δικηγόρος Αθηνών, διδάκτωρ Εγκληματολογίας.

Ειδικά στο πεδίο της δικαιοσύνης, προσδοκώ περισσότερες δίκαιες αποφάσεις, πιο γρήγορα εκδιδόμενες και με ποιοτικά αναβαθμισμένη νομική θεμελίωση.

Πολύ δύσκολο.

Έστω, περισσότερες μεμονωμένες περιπτώσεις θαρραλέων δικαστών και εισαγγελέων που θα σπάσουν αποστήματα, υπενθυμίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει ανάχωμα στην ανομία όσο ψηλά κι αν αυτή εντρυφεί.

Σε ατομικό ή, αν θέλετε, φιλοσοφικό επίπεδο, ότι, επειδή ο χρόνος του καθενός μας μπορεί ν’ αποδειχθεί -χωρίς να χρειάζεται να καταλάβουμε πού κι αν «φταίξαμε»- πολύ πιο περιορισμένος απ’ ότι φανταζόμασταν, εύχομαι να αναπροσδιορίσουμε την εμπιστοσύνη μας στον ορθό λόγο και να εξωτερικεύουμε με πράξεις και όχι με λόγια την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας.

Σχετικά Άρθρα