Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Έγκριση για χορήγηση 18 δισ. στην Ουκρανία για το 2023

 Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Έγκριση για χορήγηση  18 δισ. στην Ουκρανία για το 2023

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαίωσε τη χορήγηση χρηματοοικονομικής βοήθειας ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ και ανθρωπιστικής βοήθειας το 2023 στην Ουκρανία.

Στα συμπεράσματά τους για την Ουκρανία, οι ευρωπαίοι ηγέτες τονίζουν ότι η ΕΕ θα εντείνει επειγόντως την παροχή βοήθειας ανθρωπιστικής και πολιτικής προστασίας, μεταξύ άλλων σε είδος, και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ζωτικής σημασίας υποδομών της χώρας για να περάσει τον χειμώνα.

Καταδικάζει τον πόλεμο της Ρωσίας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή και τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να εντείνει την υποστήριξή της για τις πιο επείγουσες ανάγκες υποδομής της Ουκρανίας.

Καλεί επίσης την Επιτροπή να εντείνει τον συντονισμό με την ευρωπαϊκή βιομηχανία και τους διεθνείς εταίρους για την παροχή βιώσιμου εξοπλισμού προτεραιότητας στην Ουκρανία, όπως κινητούς σταθμούς θέρμανσης, γεννήτριες, μετασχηματιστές ισχύος και εξοπλισμό υψηλής τάσης και φωτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζει το αποτέλεσμα της διάσκεψης του Παρισιού για την ανθεκτικότητα και την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας τη 13η Δεκεμβρίου 2022.

Σχετικά Άρθρα