Εύα Καϊλή: Ποινική έρευνα και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος- Zητήθηκε συνεργασία με τις βελγικές αρχές

 Εύα Καϊλή: Ποινική έρευνα και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος- Zητήθηκε συνεργασία με τις βελγικές αρχές

Εξελίξεις με την υπόθεση της Εύας Καϊλή και το Qatargate, καθώς φαίνεται πως ξεκινά ποινική έρευνα και στην Ελλάδα εις βάρος της.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε άμεση συνεργασία με τις βελγικές αρχές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Χρήστος Μπαρδάκης, παρήγγειλε στους δύο εισαγγελείς να ζητήσουν άμεσα από τις βελγικές δικαστικές αρχές, μέσω δικαστικής συνδρομής, σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή. Θα ζητηθεί επίσης πιστοποιητικό για τη δικονομική πορεία της έρευνας.

Εφόσον η Εύα Καϊλή διωχθεί για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο Βέλγιο, δεν θα μπορεί να εξεταστεί για τα ίδια εγκλήματα και στη χώρα μας.

Υπενθυθμίζεται πως ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην απολογία του που έφερε στο φως η βελγική εφημερίδα Le Soir, παραδέχεται πως ευθύνεται για την υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ και ζητάει από τις Αρχές να αποφυλακίσουν την κ. Καϊλη καθώς, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Εύας Καϊλή αλλά και των άλλων μελών της οικογένειας μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 και επανέλαβε: «Δεν φέρεται να έχει κάποια εμπλοκή με τα χρήματα που βρέθηκαν, εκτός από το ότι η ίδια ήταν στο σπίτι στο οποίο βρέθηκαν χρήματα. Η πολύμηνη παρακολούθηση δείχνει ότι δεν φέρεται αν έχει σχέση με τα χρήματα ή ότι είχε ύποπτες συνομιλίες».

Ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε σχετικά με την μη εμφάνιση της Εύας Καϊλή την Τετάρτη στο δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, ότι είχε ειδοποιηθεί πως δεν μπορεί να γίνει η μεταγωγή της σε αυτό και τελευταία στιγμή της είπαν ότι θα μπορούσε να γίνει η μεταφορά της.

Συμπλήρωσε ότι «τα χρήματα δεν είναι δικά της, ανήκουν σε πρόσωπο εκτός της οικογένειας της κ. Καϊλή και τα μετέφερε ο πατέρας της στο ξενοδοχείο για να τα παραλάβει ο πραγματικός κάτοχος τους. Τα χρήματα αυτά, τις 600.000 ευρώ, έπρεπε να τα παραδώσει ο σύντροφος της κ. Καϊλή στον πραγματικό κάτοχο τους. Ο σύντροφός της ήταν αυτός που έφερε τα χρήματα στο σπίτι».

Σχετικά Άρθρα