Η νομικός Δήμητρα Λίγγρη στον Π.Ο.Υ.

 Η νομικός Δήμητρα Λίγγρη στον Π.Ο.Υ.

Στο δυναμικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) εντάχθηκε η εξαίρετη νομικός Δήμητρα Δ. Λίγγρη, μέλος της Στρατηγικής και Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για τα Ιατρικά Προϊόντα (STAGMEDEV).

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της σημείωμα, η κα Δήμητρα Δ. Λίγγρη, LLB, LLM, είναι δικηγόρος και ανώτερος νομικός εμπειρογνώμονας στην τιμολόγηση και την αποζημίωση ιατροτεχνολογικών προϊόντων και φαρμακευτικών προϊόντων.

Επί του παρόντος, υπηρετεί ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Απάτης και Διαφθοράς στον τομέα της Υγείας, το οποίο συγκεντρώνει εκ νέου τους πληρωτές και τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης για την καταπολέμηση της απάτης, της διαφθοράς και της σπατάλης, με στόχο την προώθηση της ποιότητας των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Έχει, επίσης, διοριστεί ως νομικός εμπειρογνώμονας στην ειδική ομάδα ιατρικών συσκευών του EUnetHTA και είναι συμπροεδρεύτρια της Ομάδας Ενδιαφέροντος του Real-World Evidence & Artificial Intelligence International Health Technology Assessment.
Την τελευταία δεκαετία ήταν επικεφαλής του Νομικού Τμήματος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας (ΕΟΠΥΥ), του εθνικού πληρωτή για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα.

Τα κύρια πεδία ενδιαφέροντός της είναι η αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας και οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης, η ηλεκτρονική υγεία και η τεχνητή νοημοσύνη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην επιτυχή εφαρμογή των διεθνών πολιτικών στο εθνικό νομικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης, των διαδικασιών διαπραγμάτευσης, των δημοσίων διαδικασιών ελέγχου και πληρωμών και των διαδικασιών ηλεκτρονικών δημοσίων πληρωμών.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ελληνικά και σπουδάζει ρωσικά. 

Σχετικά Άρθρα