Δολοφονία Γρηγορόπουλου/14 χρονια μετά: Επίκαιρες διαδηλώσεις μνήμης από μαθητές, Αριστερά, συλλογικότητες – Οι συγκεντρώσεις και τα μέτρα

 Δολοφονία Γρηγορόπουλου/14 χρονια μετά: Επίκαιρες διαδηλώσεις μνήμης από μαθητές, Αριστερά, συλλογικότητες – Οι συγκεντρώσεις και τα μέτρα

Οι συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή τη μαύρη επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 είναι πιο επίκαιρες καθώς συμπίπτουν χρονικά με το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας με θύμα 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη που χαροπαλεύει.

Πριν από 14 χρόνια ο 15χρονος Αλέξανδρος έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Τη μνήμη του νέου τιμούν σήμερα Τρίτη μαθητές, κόμματα της Αριστεράς και διάφορες συλλογικότητες με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

  • Στις 12 το μεσημέρι, μαθητές από σχολεία της Αθήνας θα διαδηλώσουν στα Προπύλαια, ενώ για τις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια καλούν σε συγκέντρωση κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες.

Αρκετά έντονη θα είναι, όπως κάθε χρόνο, η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, με 4.000 αστυνομικούς επί ποδός.

  • Από τις 9 το πρωί και για άγνωστο αριθμό ωρών θα είναι κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Σε ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αναφέρεται το εξής: «Σας ενημερώνουμε, πως την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός της Γραμμής 2 του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει προσωρινά στις 9 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση».

Η Τροχαία έχει στο μεταξύ προγραμματίσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ανακοινωθεί από τις 11.00 το πρωί της Τρίτης και σταδιακά στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στους δρόμους: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σχετικά Άρθρα