Διαστρεβλώνει την λογική ο Τσαβούσογλου – “Τα νότια σύνορα της Ευρώπης αρχίζουν στην Τουρκία, όχι στην Ελλάδα”

 Διαστρεβλώνει την λογική ο Τσαβούσογλου – “Τα νότια σύνορα της Ευρώπης αρχίζουν στην Τουρκία, όχι στην Ελλάδα”

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίστηκε με νέο αφήγημα, ξεπερνώντας τα όρια της λογικής σκέψης καθώς υποστήριξε ότι τα νοτιότερα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν με την Ελλάδα αλλά με την Τουρκία.

«Η Τουρκία έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια της Ευρώπης. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν με την Ελλάδα. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία. Στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, η Τουρκία παίζει ένα σημαντικό ρολό. Είμαστε η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που αγωνίζεται ενεργά με το ISIS», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ομιλία του στο 8ο Διεθνές Συνέδριο στη Ρώμη για τη Μεσόγειο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Επέρριψε επίσης, ευθύνες στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Μεσογείου για την «κινητοποίηση», όπως είπε, της Τουρκίας ενώ έφτασε στο σημείο να αναφέρει ως επίσημη οντότητα την κατεχόμενη Κύπρο. «Γιατί κινητοποιήθηκε η Τουρκία; Διότι η άλλη πλευρά, οι άλλες χώρες της Μεσόγειου, αγνόησαν την Τουρκία και τα δικαιώματα της ”ΤΔΒΚ” (ψευδοκράτους στην Κύπρο). Εμείς κάνουμε έκκληση για την δίκαιη και ίση μοιρασιά όπως και οι πολίτες της ”ΤΔΒΚ” πιστεύουν στην ώση μοιρασιά. Αν δείτε στους χάρτες, προσπαθούν να μην αφήσουν τίποτα στην Τουρκία. Στο πεδίο και στο τραπέζι κινητοποιηθήκαμε και κάναμε μια καταγραφή της δική μας υφαλοκρηπίδας, ενώπιον του ΟΗΕ και καλέσαμε τους άλλους λέγοντας να συναντηθούμε όλοι και να συζητήσουμε πως μπορεί να γίνει η ίση μοιρασιά» ισχυρίστηκε.

Τέλος, πιστός στη διαστρέβλωση της πραγματικότηταςο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, επιμένοντας ότι η Αθήνα είναι εκείνη που προκαλεί. «Τις διαφορές μας με την γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, προσπαθούμε να τις λύσουμε με ειρηνικές διαδικασίες και με διπλωματία. Όμως για το ταγκό χρειάζονται δυο άνθρωποι. Η Ελλάδα πρέπει να έχει την ίδια σκέψη, όπως και οι ελληνοκύπριοι πρέπει να στηρίξουν τη δίκαιη μοιρασιά».

Σχετικά Άρθρα