Νέα υπόθεση Πάτση; Τι καταγγέλλει ο Πολάκης για τον βουλευτή της ΝΔ Π. Καππάτο, τι απαντάει ο ίδιος

 Νέα υπόθεση Πάτση; Τι καταγγέλλει ο Πολάκης για τον βουλευτή της ΝΔ Π. Καππάτο, τι απαντάει ο ίδιος

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης ανέφερε ότι ο βουλευτής Κεφαλλονιάς της Ν.Δ. Παναγής Καππάτος, εκπροσωπεί ως δικηγόρος εισπρακτική εταιρεία η οποία, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε στο σφυρί κυρία κατοικία πολίτη για λογαριασμό συγκεκριμένου fund». Η καταγγελία έγινε στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”.

Ο Παναγής Καππάτος φέρεται να εκπροσωπεί την εισπρακτική εταιρεία DoValue, η οποία, για λογαριασμό του fund «CAIRO No. 1 FINANCE DESIGNATED ACTIVITY COMPANY» (με έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας).

  • «Είναι απορίας άξιον αυτοί οι δικηγόροι και βουλευτές να επιλέγουν να εκπροσωπούν αυτούς τους τύπους και όχι τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Σε ανάρτησή του στο Instargram o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παραδέχεται ότι είναι συνεργαζόμενος διικηγόρος με την Eurobank και την Do Value και υποστηρίζει ότι στις προτάσεις που υπέβαλε στην εν λόγω δίκη υποστήριξε ότι το «αίτημα για προστασία πρώτης κατοικίας (εξαίρεση) και το σχέδιο για διάσωση που πρότεινε η αιτούσα», δεν ήταν σύμφωνο με τον νόμο Κατσέλη.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που με εμφανίζουν ως δικηγόρο σε δίκη σχετική με πλειστηριασμό ακινήτου. Είμαι συνεργαζόμενος Δικηγόρος με την Τράπεζα Eurobank A.E. από το έτος 2016, όπως και της διαδόχου εταιρείας Do Value ΑΕ, διαχειρίστρια της εταιρείας Cairo2 η οποία κατέστη ειδική διάδοχος της ως άνω Τράπεζας .

Η δίκη που αναφέρει το δημοσίευμα ότι παραστάθηκα, αφορά αίτηση ρύθμισης οφειλών του Ν. 3869/2010 Υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (Νόμος Κατσέλη).

Παραστάθηκα και εκπροσώπησα την ως άνω εταιρεία με τυπικές προτάσεις. Στις προτάσεις μου ανέφερα ότι το αίτημα για προστασία πρώτης κατοικίας (εξαίρεση) και το σχέδιο για διάσωση που πρότεινε η αιτούσα, δεν είναι σύμφωνο με τον νόμο Κατσέλη.

Με βάση την ισχύ του νόμου κατά την συζήτηση της αίτησης, ως προς την τιμή που θα γινόταν η ρύθμιση της προστασίας, Η ρύθμιση έπρεπε να γίνει με την εμπορική αξία του ακινήτου, ενώ η αιτούσα ζητούσε ρύθμιση στο 80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Για τον λόγο αυτό εξήγησα ότι δεν ήταν νόμιμο το αίτημα.

Πέραν της δίκης αυτής δεν είχα κάποια άλλη σχέση με την υπόθεση, όπως κατάσχεση και όσα αναφέρονται».

Σχετικά Άρθρα