Ιωάννα Κολοβού: Απαντά στα σχόλια ότι πήρε 50.000 ευρώ από τον πλειστηριασμό

 Ιωάννα Κολοβού: Απαντά στα σχόλια ότι πήρε 50.000 ευρώ από τον πλειστηριασμό

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Ιωάννα Κολοβού απαντά σε σχόλια που γίνονται, κατά κύριο λόγο στα social media, ότι πήρε περίπου 50.000 ευρώ από τον εκπληστειριασμό της πρώτης κατοικίας της.

Η ανάρτηση της δημοσιογράφου:

ΚΑΙ ΤΑ MΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!!!!
Θα ηθελα να κανω μια…μικρή διευκρινιση, Πολλοί κυκλοφορουν (με περισσή κακία) ότι πηρα λεφτά (sic) απο τον πλειστηριασμό.Τα υπολοιπα της αγορας 52.000 : Να σας πω κατι να το ξερετε (αρχειαστο να ειναι) Όταν γινεται πλειστηριασμός πεφτει …πλιάτσικο!! Απο διαφορων ειδών οφειλέτες. Σε μενα τα πηρε όλα η Εφορια αφου χρωστουσα κλησεις στη Δημοτική Αστυνομία, από …αμνημονευτων χρόνων. Απο την Εφορια είχα παντα επιστροφή φόρου λογω χαμηλων εισοδηματων την οποια δεν μου εδιναν αφου χρωστουσα …κλησεις -το θέατρο του παραλογου) Πηρε και κατι τις για το ΕΦΚΑ που χρωστούσα δεν ξέρω από πότε. Αφού ικανοποιήθηκαν αυτοί, εμεινε και ένα περίπου χιλιάρικο για μενα το οποιο δεν πήγα να παρω ακόμα. Οποιος θελει ας ελθει στο σπιτι του για να του τα δειξω! Τα γραφουν αναλυτικότατα! ( Δεν θα περιφέρω το έγγραφο στο παζάρι του FB)

Διαβάστε (εδώ) σχετικά με το χρονολόγιο της υπόθεσης και δείτε όλα τα σχετικά έγγραφα (από το 2019 μέχρι σήμερα).

Η Ιωάννα Κολοβού προχώρησε και σε μία ακόμα ανάρτηση, παραπέμποντας σε δημοσίευμα σχετικά με την πράξη έξωσης με εντολή της Εθνικής Τράπεζας:

«ΑΚΥΡΗ και παράνομη η έξωση της Ι. Κολοβού από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!»
O οικονομολόγος και φίλος της οικογένειας της Ιωάννας Κολοβού, Παύλος Φραγκιαδάκης, εξηγεί πώς η διαδικασία έξωσης από την Εθνική Τράπεζα δεν είναι μόνο άδικη αλλά και παράνομη:
«Η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ιωάννα Κολοβού με την Εθνική Τράπεζα είναι άκυρη ως αισχροκερδής λόγω αθέμιτων επιτοκίων και υπέρμετρα ανώτερα των νομίμων. Δεν επιτρέπεται και φυσικά δεν υπάρχει από την Εθνική Τράπεζα άγνοια του Νόμου και του Κανονιστικού Πλαισίου λειτουργίας της, η οποία παρανόμως και δολίως προσφέρει στους δανειολήπτες συμβάσεις που εμπεριέχουν αισχροκερδείς, παράνομους και καταχρηστικούς όρους.
Είναι επίσης Ευθύνη της Πολιτείας, μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος, να ελέγχει εκ των προτέρων ότι αυτές οι προδιατυπωμένες συμβάσεις που προσφέρουν οι τράπεζες, στους δανειολήπτες είναι σύμφωνες με τον Νόμο, κάτι το οποίο δεν έκανε και δεν κάνει.
Είναι τεράστιες επίσης οι Ευθύνες της Δικαιοσύνης διότι ο Δικαστής που υπέγραψε και εξέδωσε την Διαταγή Πληρωμής, όφειλε ΠΡΙΝ, να ελέγξει αυτεπαγγέλτως την προέλευση και την νομιμότητα του χρέους και απαραιτήτως την νομιμότητα της σύμβασης, κάτι το οποίο επιπόλαια ενεργώντας δεν έκανε, ενώ είχε καθήκον εκ της θέσεως του γι’αυτό.
Αποτέλεσμα αυτής της Παράνομης Διαταγής Πληρωμής είναι ο εκτελεστός τίτλος με βάση τον οποίο έγινε η κατάσχεση της μοναδικής και πρώτης κατοικίας της Κολοβού Ιωάννας που είναι ορισμός του ευάλωτου δανειολήπτη (χαμηλοσυνταξιούχος, μονογονεϊκή οικογένεια, βαριά ασθενής) και οδηγηθήκαμε σήμερα στην διαδικασία βιαίης και βάναυσης έξωσης από το σπίτι της.
Όλη η διαδικασία δεν είναι μόνο άδικη άλλα και ΠΑΡΑΝΟΜΗ εν τη γενέσει της.
Σήμερα, μέσω της έξωσης της Ιωάννας Κολοβού, βλέπουμε όλοι να γελοιοποιείται συνολικά το Κράτος Δικαίου και οι Θεσμοί του με επίφαση και επίκληση μιας ανύπαρκτης νομιμότητος.
Βλέπουμε σε ’’ Ζωντανή Σύνδεση’’ μια βάναυση διαφορετική μορφή βιασμού, τον οποίο αν και εφόσον αφήσουμε να συμβεί, θα είμαστε όλοι συνένοχοι, και ως Πολίτες θα πρέπει να ντρεπόμαστε για την Πολιτεία και την Κοινωνία μας.
Σημαντικές παρατηρήσεις:Τονίζω ότι από το χρέος των 10-15.000 ευρώ από της σύμβασης του 2011 ‘’όλα σε ένα νοικοκυρεμένα’’ της Εθνικής Τράπεζας, η Ιωάννα Κολοβού δεν πήρε αυτό το ποσό στα χέρια της, αλλά είναι μια λογιστική εγγραφή.
Στο συνολό του, πιθανόν, το ανωτέρω χρέος να είναι ανύπαρκτο και να δημιουργήθηκε από αισχροκερδή και παράνομα επιτόκια που χρησιμοποίησε η Εθνική Τράπεζα στις Πιστωτικές Κάρτες ύψους 20% για το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2011 και το οποίο εν συνεχεία κεφαλαιοποίησε.
Δηλαδή, το ‘’ΝΟΜΙΜΟ ΧΡΕΟΣ’’ της Ιωάννας Κολοβού στην Εθνική Τράπεζα είναι ανύπαρκτο.
Η Ιωάννα Κολοβού το 2011 δεν χρωστούσε στην Εθνική Τράπεζα και το αρχικό τάχα χρέος της σε αυτήν τότε, είναι απλά και μόνο μια λογιστική εγγραφή.»
Πολιτική Παρατήρηση:
Παρά το γεγονός ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τον Ιούνιο του 2022 ανέφερε ότι το θέμα της Ιωάννας Κολοβού είναι υπαρκτό και θα υπάρξει προσπάθεια από την Κυβέρνηση και την Πολιτεία να επιλυθεί και παρόλο που γνωστοποιήσαμε το θέμα μέσω επιστολής στον Πρωθυπουργό και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν έγινε ουδεμία ενέργεια, αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση, εδώ και 4 μήνες.
Η υπόθεση της Ιωάννας Κολοβού είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ και έγινε αναφορά από το κ. Τσίπρα στην Βουλή τον Ιούλιο 2022.
Κανείς όμως δεν ασχολήθηκε τόσο όσο απαιτούνταν, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα και να μην οδηγηθεί σε βίαιη έξωση σήμερα από το σπίτι της».

Σχετικά Άρθρα