Άρθρο ανάλυση του αν. καθηγητή Χ. Δούκα στο libre: Το μεγάλο πάρτι στην ενέργεια

 Άρθρο ανάλυση του αν. καθηγητή Χ. Δούκα στο libre: Το μεγάλο πάρτι στην ενέργεια

“Από την αρχή της ενεργειακής κρίσης, που προκλήθηκε με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν δαπανηθεί περίπου 600 δισ. €. Πρόκειται για χρήματα των φορολογουμένων πολιτών”, τονίζει στο άρθρο του στο libre -στο πλαίσιο του αφιρώματος “το ενεργειακό στοίχημα του χειμώνα” ο αναπληρωτής καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Χάρης Δούκας.

Όπως εξηγεί:

  • «Σε αυτές τι συγκυρίες, εντύπωση προκαλεί πώς ακόμα και σήμερα, στην χώρα μας, υπάρχουν υπέρμαχοι των πετρελαϊκών που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να τις ‘‘διευκολύνουν’’  να προχωρήσουν σε νέες εξορύξεις στην νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Δούκα στο άρθρο του με τίτλο “Το μεγάλο πάρτι στην ενέργεια” επισημαίνει πως “ενώ οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου απολαμβάνουν ακραία υπερκέρδη, που ούτε που φαντάζονταν μόλις πριν από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών της πανδημίας, οι ηγέτες προσπαθούν να τις πείσουν να χαλαρώσουν τις τιμές στην αντλία για τους καταναλωτές και να επιστρέψουν ένα μέρος των υπερκερδών τους στην κοινωνία. Μάταια όμως. Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι μηδενικά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Σχετικά Άρθρα