ΗΠΑ: Έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στο Μέριλαντ – 12 τραυματίες, ανάμεσα τους 4 παιδιά

 ΗΠΑ: Έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στο Μέριλαντ – 12 τραυματίες, ανάμεσα τους 4 παιδιά

Μια έκρηξη έπληξε συγκρότημα κατοικιών στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν 12 τραυματίες, οι 4 εκ των οποίων είναι παιδιά ενώ η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τυχόν άλλων θυμάτων είναι σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρει το CNN, η έκρηξη έγινε σε συγκρότημα κατοικιών στο Γκέιτερσμπεργκ της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ και από τους 12 τραυματίες οι 2 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση ενώ στο σημείο βρίσκονται πάνω από 100 πυροσβέστες.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της κομητείας Μοντγκόμερι δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 09:00 (ώρα ΗΠΑ, 16:00 ώρα Ελλάδος) και όταν τα πρώτα οχήματα έσπευσαν στο σημείο είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, η οποία πιθανότατα «τροφοδοτήθηκε από αέριο».

Έχει καταρρεύσει τμήμα του συγκροτήματος των κατοικιών από την ισχυρή έκρηξη, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής κομητείας, Σκοτ Γκόλντσταϊν, προσθέτοντας ότι «εργαζόμαστε για να εντοπίσουμε και να σώσουμε όλους όσους μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί».

Ο ίδιος δήλωσε ότι πιθανότατα η φωτιά «προκλήθηκε και τροφοδοτήθηκε από αέριο» στο υπόγειο του συγκροτήματος κατοικιών και τόσο οι πυροσβέστες όσο και άλλοι εργάτες προσπαθούν να κλείσουν την παροχή του φυσικού αερίου στο κτήριο.

Σχετικά Άρθρα