Σκάνδαλο #MeToo στην Goldman Sachs: Αναγκάστηκε σε διακανονισμό, πληρώνοντας 12 εκατ$- Το υψηλότερο ποσό που δόθηκε ποτέ στην Wall Street για κακομεταχείριση γυναικών

 Σκάνδαλο #MeToo στην Goldman Sachs: Αναγκάστηκε σε διακανονισμό, πληρώνοντας 12 εκατ$- Το υψηλότερο ποσό που δόθηκε ποτέ στην Wall Street για κακομεταχείριση γυναικών

Εικονογράφηση: Stephanie Davidson-Πηγή: Bloomberg

Η Goldman Sachs Group Inc. πλήρωσε πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια σε ένα στέλεχος που έχει, πλέον, αποχωρήσει από την επενδυτική τράπεζα και ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για έναν τοξικό χώρο εργασίας για γυναίκες στα υψηλότερα κλιμάκια της πιο διάσημης εταιρείας της Wall Street.

Η τράπεζα συμβιβάστηκε πριν από δύο χρόνια, σε μια συμφωνία που κράτησε μυστικό τον λεπτομερή διακανονισμό της μετά τις καταγγελίες για ανώτερα στελέχη που έκαναν χυδαία και απορριπτικά σχόλια για τις γυναίκες, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Τα ανώτερα κλιμάκια της εταιρείας ταράχτηκαν από τις παρατηρήσεις που περιέγραψε και το ρόστερ των ανθρώπων που φέρεται να ήταν πίσω τους, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου Ντέιβιντ Σόλομον.

Η εμπιστευτική πληρωμή είναι πιθανώς από τις μεγαλύτερες του είδους της στη Wall Street, όπου οι εταιρείες χρησιμοποιούν τις βαθιές τσέπες τους για να αποτρέψουν τη δημοσιοποίηση των κατηγοριών για ενοχλητική συμπεριφορά. Η καταγγελία περιέγραψε μια κουλτούρα ηγεσίας που ευνοεί τους άνδρες, κακομεταχειρίζεται τις γυναίκες και τις πληρώνει λιγότερο, είπαν οι πηγές.

David SolomonΦωτογράφος: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Για τον Solomon, η καταγγελία ισχυριζόταν ότι κάποτε καυχήθηκε σε μια συγκέντρωση ανδρών συναδέλφων ότι ήταν πιθανώς ο μόνος παρών που έκανε στοματικό σεξ το προηγούμενο βράδυ. Τρία στελέχη – που είτε άκουσαν την παρατήρηση – δήλωσαν έκπληκτοι επειδή ήταν τόσο άστοχο για τον CEO. Κανείς δεν γνώριζε ότι αργότερα έγινε μέρος μιας καταγγελίας στην τράπεζα.

Ο Solomon, 60 ετών, δεν ήταν ο κύριος στόχος της καταγγελίας, η οποία προσπάθησε να σκιαγραφήσει ένα θεσμικό πρόβλημα. Παρείχε παραδείγματα μισθολογικών διαφορών, με στόχο να δείξει ότι η εταιρεία απονέμει μικρότερα πακέτα σε γυναίκες. Και υπήρξαν περισσότερα περιστατικά απορριπτικών παρατηρήσεων από άλλα στελέχη, όπως ο πρώην επικεφαλής της έρευνας επενδύσεων Στίβεν Στρόνγκιν.

Κατόπιν τούτων η Goldman Sachs οδηγήθηκε στην απόφασή της να διακανονιστεί η διαφορά, ειδικά τη στιγμή που ο νέος διευθύνων σύμβουλός της, ο οποίος ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2018, διαλαλούσε δημόσια τις προσπάθειες της τράπεζας να βελτιώσει τη διαφορετικότητα.

Σχετικά Άρθρα